Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 19 – 2022

Mijn eetdagboek week 19 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik ben zoekende en deel wat er op mijn weg komt. Zoek vooral jouw eigen weg, want wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Maandag

Ontbijt: twee plakken bananenbrood met chocolade (Pieter Pot) met skinnyspread witte chocolade (Cleanfoods) en verse aardbeien
Lunch: volkoren pitabroodje met muhammara (Maza), veld- en ijsbergsla
Tussendoor: halve zak drop rotella’s en een handje pecannoten
Avondeten: broccoli, aardappeltjes met mayo en een spinazie kaas burger uit de aerofryer
Tussendoor: salty caramel proteïne pudding

Dinsdag

Ontbijt: twee plakken bananenbrood met chocolade (Pieter Pot) met skinnyspread witte chocolade (Cleanfoods) en verse aardbeien en kiwi
Lunch: witlofsalade
Avondeten: chicken tonight met prei
Snack: chocolade

Woensdag

Ontbijt: aardbeienkwark met muesli (Raw Organic Food)
Lunch: twee crackers met rozemarijn en zeezout (Leev) met 30+ komijnenkaas
Snack: watermeloen
Avondeten: aardappelkroketjes, spinazie kaas burger en spinazie

Lees ook: Beleg voor op je cracker

Donderdag

Ontbijt: bananenbrood (Pieter Pot) met skinnyspread wit (Cleanfoods), mini speculaasjes, pecannoten en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Tussendoor: verse mango
Lunch: (vergeten mee te nemen naar mijn werk)
Snack: aardbeien en een chocolaatje
Avondeten: Italiaanse groenten
Snack: twee zakjes Snack a Jacks

Vrijdag

Ontbijt: havermoutwafels met appel, pecannoten en skinnysaus caramel (Cleanfoods)
Lunch: salade met gerookte kip
Tussendoor: 3 paprika wafels
Avondeten: couscous met courgette, aubergine paprika, fetakaas, dadels en falafel en een wit wijntje
Snack: proteïne pudding salty caramel

Zaterdag

Ontbijt: aardbeienkwark met verse aardbeien en superfood mix (Pieter Pot)
Lunch: couscous (left over van gisteren)
Snack: komkommer, wortel en een handje chips
Avondeten: tonijnsalade en een witte wijn (PAND pannenkoek)
Snack: twee muesli koekjes (Bio Today)

Zondag

Ontbijt: twee plakken bananenbrood (Leev) met skinnyspread (Cleanfoods)
Lunch: tomaten met parmezaanse kaas uit de oven
Snack: 3 paprika wafels
Avondeten: wraps met bonenzak (HAK), mais en geraspte kaas
Snack: twee muesli koekjes (Bio Today)

Hoe gaat het?

Zo lief, via Instagram kreeg ik al berichtjes met vragen hoe het met mijn voeding en afvallen gaat. Eigenlijk kan ik daar kort en krachtig over zijn. Het gaat goed. Ik zit in een lekkere flow waarin ik minder snaai en snack tussendoor. Ik heb met mate kunnen genieten, zoals een handje chips in plaats van een hele zak. Ik heb genoten van een goed glas wijn bij een heerlijke salade.

Het bijhouden van een eetdagboek geeft me structuur en helpt me te focussen op drie hoofdmaaltijden per dag. Vorige week kwam ik niet aan, maar viel ik ook niet af. Prima natuurlijk, maar ik had toch gehoopt dat de weegschaal een ander gewicht en vetpercentage zou laten zien. De afgelopen week heb ik wat minder tussendoortjes genomen. Update resultaten afgelopen week: -1,1 kg gewichtsverlies en -0,6% vetpercentage. Mooi resultaat!

Lees ook: Salades met fruit

Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo