Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 19

veggie iglo

Mijn eetdagboek week 19 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Gezond eten uit liefde voor mezelf

Bijna drie kilo aankomen in twee weken en ze diezelfde maand weer kwijt zijn… that’s me. Niet iets om trots op te zijn, want ik was liever stabiel in gewicht gebleven (of liever, gedaald). Waar ik wél trots op ben, is dat ik de handdoek niet in de ring heb gegooid. Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten, maar heb mezelf herpakt. Op een gezonde manier.

In plaats van boos en teleurgesteld in mezelf te zijn, heb ik de situatie geaccepteerd en ben ik doorgegaan. Als het niet gaat, zoals ik graag wil dan moet ik de handen uit de mouwen steken en focus aanbrengen in wat ik doe. Het doen is overigens nog wel iets anders dan het ook van binnenuit voelen. Zelfliefde was voor mij een groot ontwikkelpunt en heb ik onderdeel van mijn leven gemaakt. Gezond eten doe ik dan ook uit liefde voor mezelf. Het zorgt voor positieve energie, een lekkere flow en een leuker leven.

Maandag

Ontbijt: cake met gember en citroengras (Panash) met citroenkwark, framboos en granaatappelpitjes
Lunch: crackers met pompoenpitten, geitenkaas spread, witte druiven, tijm en honing
Avondeten: Libanees platbrood met passata, groenten en een yoghurtsaus met kaneel, kerrie en peterselie
Tussendoor: stracciatella kwark met granaatappelpitjes

Dinsdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met gevriesdroogd fruit (CrazyFruit) en kokos chips (Foodspring)
Lunch: Libanees platbrood met passata, groenten, fetakaas en een yoghurtsaus met kaneel, kerrie en peterselie
Avondeten: gemengde salade met taco’s gevuld met tomatenblokjes, linzen, zwarte bonen, geraspte kaas en avocado

Kazidomi is een webshop waar je een breed assortiment vindt aan voeding, superfoods tot natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Dankzij het jaarlidmaatschap van €80,- kan je profiteren van tot wel 50% korting op al hun producten en leuke extra’s. 
Met de code STEFANIGETSFIT21 krijg je € 20 korting op het lidmaatschap + gratis verzendkosten.
Met de code 10STEFANIGETSFIT kun je genieten van € 10 korting bij een aankoop vanaf € 69 + gratis verzendkosten

Woensdag

Ontbijt: aardbeienkwark met verse aardbeien, muesli met choco en noten (Tastybasics) en amandelschaafsel
Lunch: donker broodje kaas
Tussendoor: tomaatjes, wortels en paprika
Avondeten: taco’s met tomatenblokjes, mais, linzen en zwarte bonen, geraspte kaas en avocado, twee stukken chocolade en vegan snoep

Donderdag

Ontbijt: muffins met gember en citroengras (Panash), citroenkwark en gevriesdroogd fruit (Crazyfruit)
Tussendoor: proteïnreep (Grenade)
Lunch: twee geroosterde boterhammen met amandel (Tastybasics) met appelstroop (Frutesse) en pompoenpitten (Raw Organic food)
Avondeten: lasagne met bladen van courgette met veel groenten, tomatensaus en geraspte kaas
Tussendoor: Cookie Kat koek (Kazidomi)

Foodspring biedt de finest fitness food. Met de kortingscode “Stefani15” krijg je 15% korting op het gehele assortiment.

Vrijdag

Ontbijt: dutch waffle pannenkoeken met skinnysauce caramel (Cleanfoods)
Tussendoor: vegan snoep
Lunch: gemengde salade met mais, geraspte wortel, zadenmix (Kazidomi), fetakaas, lijnzaadolie (Raw Organic Food)
Avondeten: Bobotie

Zaterdag

Ontbijt: appel en noten crumble (recept volgt)
Lunch: twee meerzaden crackers met zuivelspread light en paprika
Avondeten: Italiaanse salade met vega sticks van doperwten, mais en wortel uit de aerofryer (Princess)
Tussendoor: blokje oude kaas en een stukje chocolade

Zondag

Ontbijt: aardbeienkwark met blauwe bessen, muesli choco en noten (Tastybasics) en kokoshagel (Kokosbrood)
Lunch: gemengde salade, geraspte wortel, pompoenpitten en lijnzaadolie (Raw Organic Food) en nuts en berries (Foodspring)
Tussendoor: olijven, tomaatjes, wortel
Avondeten: sushi

Bestel heerlijke dadels bij Nakheel Alya met kortingscode Stefani10 voor 10% korting op het hele assortiment.

Meten is weten

Vorige week viel ik 1 kg af en mijn vetpercentage daalde met 0,6%. Deze week viel ik 1,1 kg af en mijn vetpercentage daalde met 0,6%.

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo