Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 18 -2023

salade met falafelballetjes

Jeetje, ik schrok er zelf een beetje van. Het is alweer een jaar geleden dat ik mijn eetdagboek deelde. Het bijhouden van een eetdagboek helpt om bewust te worden wat je allemaal eet. Het helpt me ook om minder vaak te snaaien en te snoepen, want als je alles moet opschrijven, wordt het opeens wel ‘een dingetje’. Met dit dagboek geef ik een inkijkje in mijn eetpatroon. Het is dus geen professioneel advies. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af (behalve als ik een bepaald recept volg). Zoek vooral jouw eigen weg, want wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Maandag

Ontbijt: kokosyoghurt (Alpro), granola (Holie), aardbeien en pindakaas
Tussendoor: groene appel
Lunch: salade van spinazie, veldsla, 2 vijgen, 2 eieren, snoeptomaatjes, pecannoten en een sausje van naturel yoghurt (Alpro) met diverse kruiden en verse bieslook
Tussendoor: 2 volkoren crackers met pompoenpitten en sesam met sandwich spread en kokosbrood
Avondeten: broccoli, falafel burger (BOON)
Tussendoor: ijsje (Liuk)

Dinsdag

Ontbijt: Sap van spinazie, banaan, groene appel, kokoswater en lijnzaad
Tussendoor: 2 handjes granola (Holie)
Lunch: salade (van gisteren)
Avondeten: stamppot van pompoen en zoete aardappel met feta, tijm en pecannoten
Snack: zakje Snack a Jacks (die groene is zó lekker!)

Woensdag

Ontbijt: pannenkoek van banaan, ei, granola (Holie) met verse aardbeien
Lunch: witlofsalade met appel, rozijnen en mosterd
Snack: snoeptomaatjes
Avondeten: tortilla chips, bonenmix (HAK), geraspte kaas, guacemole
Snack: ijsje (Liuk)

Lees ook: Beleg voor op je cracker

Donderdag

Ontbijt: bessen yoghurt (Alpro) met banaan en granola (Holie)
Lunch: 2 volkoren crackers met pompoenpitten en sesam met hummus en tomaat
Avondeten: 2 volkoren pitabroodjes met hummus, falafel, spinazie, rode ui en fetakaas
Snack: zakje popcorn zoet en zout (geniaal die combi) (PROPER)

Vrijdag

Ontbijt: bessen yoghurt (Alpro) met groene appel en granola (Holie)
Tussendoor: 2 kleine eierkoeken
Lunch: 2 pitabroodjes, beleg gisteren en kokosbrood
Avondeten: landbrood met aioli, salade met burrata, groene asperge, cherrytomaat, gerookte amandelen, lente uit, balsamico vinaigrette, + 1 chardonnay (restaurant Bij Petrus Woerden)
Snack: ijsje (Liuk)

Zaterdag

Ontbijt: mango yoghurt (Alpro) met granola (Holie) en banaan
Tussendoor: 1 kleine eierkoek
Lunch: 500 ml bleekselderij sap (gemaakt met de Nutribullet Juicer Pro)
Snack: 3 wortels
Avondeten: tortilla van courgette, wortels, boerenkool, ei, speltmeel, parmezaanse kaas met topping van tomaat, mozzarella en pesto
Snack: ijsje (Liuk), cakeje en zakje popcorn (PROPER)

Zondag

Ontbijt: 500 ml bleekselderij sap (gemaakt met de Nutribullet Juicer Pro)
Lunch: wortels en pompoensoep
Avondeten: volkoren lasagne met boerenkool en linzen met Parmezaanse kaas
Snack: zakje Snack a Jacks

Hoe gaat het?

Het bijhouden van een eetdagboek geeft me structuur en helpt me te focussen op drie hoofdmaaltijden per dag. Voor diverse recepten liet ik mij deze week inspireren door het kookboek Makkelijk, gezond & koolhydraatarm genieten. In vergelijking met vorige week ben ik 0,5 kg afgevallen en is mijn vetpercentage met 0.2% gedaald.

Volg je me al op Instagram? Ook daar geef ik je een inkijkje van mijn maaltijden.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo