Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 18

Mijn eetdagboek week 18 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Blijvende zoektocht

Ik voelde me moe. Ik sprong ’s ochtends niet meer zo fris en fruitig uit mijn bed, maar bleef zolang mogelijk liggen. Mijn dagelijkse beweging is piekfijn in orde, maar ik at steeds meer en vaker ongezonde producten. Ik liep de kantjes er vanaf en koos voor gemak. Dat zorgde ervoor dat ik me futloos voelde, de kilo’s eraan vlogen en mijn huid slecht werd. Ik werd minder vrolijk en had vaak hoofdpijn. Deze week probeerde ik het ’tij’ te keren om weer lekker in mijn vel te zitten en te bruisen van de energie. Ik besloot om beter op mijn voeding te letten. Niet om streng voor mezelf te zijn, maar juist om mijn lichaam de beste voedingsstoffen te geven om optimaal te functioneren. Gezond leven is een zoektocht om op een leuke manier het beste uit jezelf te halen. Nu probeer ik intermittent fasting waarbij ik na 19.00 uur niets eet en zo’n 14 uur vast voordat ik mijn ontbijt nuttig. Een onderdeel van de viv-methode uit het boek Help, ik val niet af. Ik schroef het aantal eetmomenten per dag terug en begon deze week met een soort van detox met twee dagen groentesapjes met pitten, noten en zaden. Eerder kon ik de minuten aftellen, totdat het weer tijd was voor een tussendoortje. Lekkere trek eigenlijk. Maar me strak houden aan drie eetmomenten per dag, lukt niet echt. Als ik trek heb dan eet ik.

Maandag

Ontbijt: sap van wortel, gember, sinaasappel en appel
Lunch: sap van banaan, komkommer, spinazie, bleekselderij, kiwi, appel, gebroken lijnzaad, chiazaad en een scheutje water, gemaakt met behulp van de Magimix Cook Expert
Avondeten: zelfgemaakte tomatensoep

Dinsdag

Ontbijt: sap van broccoli, spinazie, druiven, ananas en hazelnoten (Kazidomi) m.b.v. Magimix Cook Expert
Lunch: sap van sinaasappel, wortel en gember en zelfgemaakte tomatensoep
Avondeten: green pea pasta (Kazidomi) met gewokte spinazie, tomatensaus, tomaten en tonijn
Tussendoor: vanille yoghurt met skinnysauce caramel (Cleanfoods)

Kazidomi is een webshop waar je een breed assortiment vindt aan voeding, superfoods tot natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Dankzij het jaarlidmaatschap van €80,- kan je profiteren van tot wel 50% korting op al hun producten en leuke extra’s. 
Met de code STEFANIGETSFIT21 krijg je € 20 korting op het lidmaatschap + gratis verzendkosten.
Met de code 10STEFANIGETSFIT kun je genieten van € 10 korting bij een aankoop vanaf € 69 + gratis verzendkosten

Woensdag

Ontbijt: sap van spinazie, halve avocado, ananas en kokosmelk (Alpro) m.b.v. Magimix Cook Expert
Lunch: twee meerzadencrackers met pindapasta kokos (beiden Tastybasics), frambozen en kokos chips (Foodspring)
Tussendoor: chocolate chip proteincookie (Foodspring)
Avondeten: groenten uit de oven: tomaat, courgette en paprika met tijm en oregano, zilvervliesrijst en fetakaas
Tussendoor: zakje Snack a Jacks

Donderdag

Ontbijt: stracciatella kwark met granaatappelpitjes, kiwi en muesli noten en choco (Tastybasics)
Tussendoor: meerzadencracker met pindapasta, granaatappelpitjes en framboos
Tussendoor: proteïnreep (Grenade)
Avondeten: omelet met spinazie en skinnysauce ketchup (Cleanfoods)

Foodspring biedt de finest fitness food. Met de kortingscode “Stefani15” krijg je 15% korting op het gehele assortiment.

Vrijdag

Ontbijt: kant-en-klaar sapje van spinazie, komkommer, peer en appel
Lunch: geroosterde boterhammen met amandel, pindapasta (Tastybasics), banaan en kaneel
Avondeten: groentewraps met sandwichspread, rucola salade, mais, paprika en vegastukjes uit de aerofryer (Princess)

Zaterdag

Ontbijt: mango lassie (kokosmelk, bevroren mango stukjes, chiazaad en gebroken lijnzaad) (Magimix Cook Expert)
Lunch: twee groentewraps met salade, paprika en mais met vegaballen uit de aerofryer (Princess)
Avondeten: tomatensoep
Tussendoor: stukjes oude kaas en snoep (SweetSwitch)

Zondag

Ontbijt: bietensap, verse sinaasappelsap, aardbeien
Tussendoor: muffin met gember en citroengras (Panash)
Lunch: afbakbroodje met kaas en een groentewrap met vegastukjes uit de aerofryer
Tussendoor: zakje proteïnchips
Avondeten: broodje ei, aardappeltjes uit de aerofryer en salade (Hello Fresh maaltijd)

Bestel heerlijke dadels bij Nakheel Alya met kortingscode Stefani10 voor 10% korting op het hele assortiment.

Meten is weten

In de afgelopen twee weken kwam ik 2,3 kg aan en mijn vetpercentage steeg met 1,2%. Afgelopen week viel ik 1 kg af en mijn vetpercentage daalde met 0,6%.

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 37 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo