Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 15

Op Instagram schreef ik dat ik 5 kilo wilde gaan afvallen in 5 weken. Niet als concreet doel, maar als richtlijn. Dit schreef ik om een beetje te provoceren. Alleen met het stellen van haalbare doelen, lukt het om je doelen te behalen. Een streng dieet werkt voor mij alleen maar averechts. Als je onhaalbare doelen stelt, ben je sneller geneigd om de handdoek in de ring te gooien als het even moeilijk wordt. Voor mij betekent dat blijven eten, ‘omdat het toch niets meer uit maakt’. De afgelopen weken nam ik vaker wat extra’s tussendoor. Nu probeer ik me weer te richten op drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes om zo die extra kilo’s weer kwijt te raken.

Je leefstijl blijvend veranderen en je gezonde gewicht behouden, zit hem in een lange adem. Volhouden. Altijd opnieuw beginnen en never nooit opgeven. Iedere dag maak ik een bewuste keuze om mijn best te doen om gezonde keuzes te maken. En natuurlijk gaat mij dat de ene dag makkelijker af dan de andere dag. Je kunt niet altijd op je best zijn en dat is oké.

Voor het eerst dat ik een eetdagboek deel om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon ter inspiratie. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Ik ben geen voedingsdeskundige dus dit is geen professioneel advies. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik deel mijn persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Laat je vooral inspireren!

Maandag

Ontbijt: Optimel vanille yoghurt met granola, frambozen en blauwe bessen
Tussendoor: plak zelfgemaakte wortelcake
Lunch: salade van rode bieten, linzen, geitenkaas, augurk en witte druiven met honing
Tussendoor: Granola reep
Avondeten: rode kool, rundersaucijs en zoete aardappelfriet
Tussendoor: Optimel vanille yoghert met Eat Natural chocolade granola

Dinsdag

Ontbijt: havermout pannenkoek met aardbeien
Tussendoor: kiwi
Lunch: paprika-chili wrap met 30+ kaas en verse ananas
Tussendoor: slowjuice sap met wortel, sinaasappel en gember
Avondeten: courgetti met 3 kleuren paprika en zalmsnippers
Tussendoor: zakje Snack a Jacks cream and chive

Woensdag

Ontbijt: kwark met granola en blauwe bessen
Tussendoor: koolhydraatarme koekjes
Lunch: paprika-chili wrap met hoemoes, linzen, gegrilde aubergine en zoete aardappelfriet
Tussendoor: Grenade reep
Avondeten: mie met wokgroenten, runderreepjes, zoet-zure saus en kroepoek
Tussendoor: 2 mueslimuffins

Donderdag

Ontbijt: Perentaartje (recept: Foodsisters)
Tussendoor: Glas slowjuice sap van spinazie, ananas en limoen
Lunch: Tastybasics crackers met hoemoes, aubergine en geitenkaas en Nosugardaddies chocoladepasta met aardbeien
Tussendoor: 4 kleine komkommers en een stukje grillworst
Avondeten: Couscous met aubergine, paprika, courgette, falafel, geitenkaas en gewelde abrikozen. Couscous heb ik gekruid met komijn en kaneel
Tussendoor: Stukje pure chocolade

Vrijdag

Ontbijt: Optimel vanille yoghurt met Tastybasics muesli choco en noten, Callowfit caramelsaus en verse aardbeien. Lepel pindakaas tijdens het brood smeren voor de kids.
Tussendoor: Twee mueslimuffins
Lunch: Couscous (zie donderdag) met zoete aardappelfrietjes
Tussendoor: Leev brownie bar en twee kleine komkommers
Avondeten: Jumbo Italiaanse salade (1/2 saus), spinazie-kaas rondo en een handje ovenfrietjes met zout
Tussendoor: Warme appel met kaneel

Zaterdag

Ontbijt: 2 wafels van Powerkitchen pannenkoekenmix met aardbeien en kokos chips
Tussendoor: Glas slowjuice sap van sinaasappel en wortel & 1 mueslimuffin
Lunch: 2 Tastybasics crackers met 1/2 avocado, sla, ei, peper en zout & Maza hoemoes spicy mango met sla, ei, peper en zout.
Tussendoor: Slimpie ijsje 0% suiker, 2 Haribo rotella en 2 kleine komkommers
Avondeten: 1 glutenvrije pannenkoek (zonder beleg) en een carpaccio salade met broodje kruidenboter van Broodje Midas (thuisbezorgd)

Zondag

Ontbijt: Optimel vanille yoghert met verse ananas, kokoschips en EatNaturel granola chocolade
Tussendoor: mueslimuffin
Lunch: Salade met gekookte rode bieten, augurk, geitenkaas, honing en een spinazie-kaas rondo
Tussendoor: Food2Smile reep met cranberries en noten, 1 Haribo rotella, een paar happen chocoladepaashaas, stuk komkommer en een plakje worst
Avondeten: Lasagna met veel groenten
Tussendoor: koolhydraatarme koekjes en een stukje 85% pure chocolade

Bewegen en wegen

-1,4 kg

NB. Het is een bizarre periode. Doordat ik thuiswerk en geen reistijd meer heb, houd ik meer tijd over om te bewegen. In de normale situatie zou ik ongeveer drie keer per week naar de sportschool gaan.


SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo