Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 15

Mijn eetdagboek week 15 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Terugblik doelen stellen

Bijna twee maanden geleden stelde ik nieuwe doelen voor mezelf op. Lees: doelen stellen. Ik was aangekomen en wilde weer een paar kilo’s kwijt om lekker in mijn vel te zitten. Door het bijhouden van een eetdagboek maak ik me bewust van hetgeen ik eet. Wanneer ik lekkere trek heb, helpt dit me meestal om dan toch te kiezen om iets gezonds. Toch eet ik dagelijks chocolade, chips of snoep, maar ik prop me er niet meer mee vol. Meer water drinken blijft een uitdaging. Voldoende drinken schiet er nog wel eens bij in. Misschien moet ik ook thuis de waterfles op tafel zetten om voldoende te drinken.

Het hardlopen heeft de afgelopen tijd plaatsgemaakt voor fietsen op de spinbike en ik heb weer wat nieuwe dingen uitgeprobeerd, zoals mountainbiken en een bootcamp training. Juist die afwisseling maakt het leuk voor mij dus als ik weer zin heb in hardlopen dan zie je mij echt wel weer rondjes rennen. Het aantal stappen en de actieve minuten haal ik wekelijks met gemak. Soms merk ik dat ik overprikkeld ben, waardoor ik bewuster stil sta bij ontspanning en kleine rustmomenten zoek op drukke dagen. Over het algemeen gaat het dus eigenlijk best goed en dat uit zich ook in mijn gezondheid. Ik ben 4 kg afgevallen in de twee maanden en verloor 2% vet. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik ben wel trots op alles wat ik tot nu toe heb bereikt.

Maandag

Ontbijt: 4 vegan kokos gember koekjes (recept volgt)
Tussendoor: rabarbercake
Lunch: afbakbroodje met kaas
Tussendoor: komkommer en snoepjes (SweetSwitch)
Avondeten: broccoli, aardappeltjes en een spinazie-kaasburger uit de aerofryer (Princess) met skinnysauce mayo (Cleanfoods)
Tussendoor: chocolade en een zakje Snack a Jacks

Dinsdag

Ontbijt: kokoskwark met gevriesdroogd fruit (Crazyfruit), hazelnoten en pittenmix (Kazidomi) en kokos chips (Foodspring)
Tussendoor: vegan kokos gember koekjes (recept volgt)
Lunch: rode bieten met edame bonen (HAK), druiven, geitenkaas, pittenmix (Kazidomi) en 0% balsamico dressing
Tussendoor: drie raw truffels met chocolade en hazelnoot (Kazidomi)
Avondeten: kurkuma spaghetti (Kazidomi) met tomatensaus, diverse groenten en linzen
Tussendoor: twee kokoskoekjes en een lolly (Sweet Switch) en een stuk chocolade

Kazidomi is een webshop waar je een breed assortiment vindt aan voeding, superfoods tot natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Dankzij het jaarlidmaatschap van €80,- kan je profiteren van tot wel 50% korting op al hun producten en leuke extra’s. 
Met de code STEFANIGETSFIT21 krijg je € 20 korting op het lidmaatschap + gratis verzendkosten.
Met de code 10STEFANIGETSFIT kun je genieten van € 10 korting bij een aankoop vanaf € 69 + gratis verzendkosten

Woensdag

Ontbijt: twee kwarkbollen met skinnyspread witte chocolade (Cleanfoods) met gekleurde hagelslag (Steviala) en chocolade confetti (Sweet Switch)
Tussendoor: mango en twee vegan kokos gember koekjes
Lunch: spinazie kaas burger uit de aerofryer (Princess) en rode biet met geitenkaas
Tussendoor: proteïnereep (Grenade)
Avondeten: eiermie met japanse wokgroenten, garnalen, zoetzure saus en kroepoek
Tussendoor: zakje snack a jacks en chocolade

Donderdag

Ontbijt: twee mueslimuffins met kokoskwark en kokos chips (Foodspring) en hazelnoten (Kazidomi)
Lunch: twee spelt afbakbroodjes met muhammara en kaas light
Tussendoor: kokoskoekjes (Sweet Switch)
Avondeten: pitabroodjes met geraspte wortel, vega stukjes uit de aerofryer (Princess) en skinnymayo (Cleanfoods)
Tussendoor: dadels met chocolade (Nakheel Alya), snoepjes (Sweet Switch)

Foodspring biedt de finest fitness food. Met de kortingscode “Stefani15” krijg je 15% korting op het gehele assortiment.

Vrijdag

Ontbijt: kokoskwark met crunchy fruits en cocos crisp (Foodspring) en skinnysauce salty caramel (Cleanfoods)
Tussendoor: chocoladeharten (Xucker) met hazelnoten, gevriesdroogd fruit (CrazyFruit) en rosebuds (Kazidomi)
Lunch: zelfgemaakte speltbroodjes met lijnzaad, pompoenzaad en vegetarische knaks (m.b.v. de Magimix Cook Expert)
Tussendoor: snoepjes (Sweet Switch) en een kokosijsje (Foodspring)
Avondeten: bobotie
Tussendoor: twee stukken oude kaas

Zaterdag

Ontbijt: stroopwafelpannenkoeken met skinnysauce salty caramel (Cleanfoods)
Tussendoor: zelfgemaakte chocolade met hazelnoten, gevriesdroogd fruit (CrazyFruit) en eetbare rosebuds (Kazidomi)
Lunch: twee pompoenbroodjes met Leerdammer finesse
Tussendoor: kokoskwark met tropisch gevriesdroogd fruit (CrazyFruit) uit de vriezer
Avondeten: pizza Edge met o.a. geitenkaas, spinazie, appel (besteld bij Edge Woerden)
Tussendoor: citroenijsje met dropstokje

Zondag

Ontbijt: banaan
Tussendoor: spelt mueslibol met Leerdammer finesse en een suikervrije lolly
Lunch: twee spelt mueslibollen met chocolade cream (Foodspring) en hagelslag (Chockers)
Tussendoor: 4 stukjes oude kaas, een bitterbal en paprika en snoepjes (SweetSwitch)
Avondeten: geroosterde bloemkool uit de oven, frietjes en een kaassoufflé uit de aerofryer (Princess)

Bestel heerlijke dadels bij Nakheel Alya met kortingscode Stefani10 voor 10% korting op het hele assortiment.

Meten is weten

Later deze week deel ik mijn gewicht, vetpercentage en mijn Fitbit weekrapportage.

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo