Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 14

Mijn eetdagboek week 14 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Terugblik

Met een goed gevoel kijk ik terug op afgelopen week. Ik heb een fijne eetweek gehad, wat bewuster stil gestaan bij het nemen van ontspanning, lekker gesport en met uitzondering van een horrornacht, best goed geslapen. Hier en daar had ik misschien wat gezondere keuzes kunnen maken of een minder groot stuk chocolade. Maar het gaat om de balans toch? Ik maakte o.a. deze heerlijke couscous met courgette, paprika, gedroogde abrikoos en dadels. Door de couscous doe ik altijd komijn en kaneel, die combinatie is echt zo lekker! Met kruiden breng je een gerecht echt op smaak.

Maandag

Ontbijt: twee kwarkbollen met proteïncream cocos crisp (Foodspring) en gevriesdroogd fruit (CrazyFruit)
Lunch: twee geroosterde amandelboterhammen (Tastybasics) met gebakken ei
Tussendoor: proteïnereep (Grenade) en vier paaseitjes
Avondeten: tomatensoep en bleekselderij salade
Tussendoor: een stuk pure chocolade en een zakje Snack a Jacks

Dinsdag

Ontbijt: twee plakken mango kardemom cake (Panash) met verse mango
Tussendoor: een kwarkbol met proteïncream cocos crisp (Foodspring) en cocos chips (Foodspring)
Lunch: twee hartige pannenkoeken met wortel, boerenkool en ui (Panggies) met geraspte kaas en dadelstroop (Nakheel Alya)
Tussendoor: chocolade chip cookie (Foodspring)
Avondeten: ovenschotel met o.a. zoete aardappel en sperziebonen (recept Elke dag Lekker & Simpel)
Tussendoor: aardbei yoghurt chocolade (Xucker)

Foodspring biedt de finest fitness food. Met de kortingscode “Stefani15” krijg je 15% korting op het gehele assortiment.

Woensdag

Ontbijt: yoghurt met peer, kiwi en muesli choco en noten (Tastybasics)
Tussendoor: salted caramel almond koek
Lunch: meerzaden crackers (Tastybasics) met sandwichspread, witlof en gedroogde abrikoos
Tussendoor: noten en bessen (Foodspring)
Avondeten: pitabroodjes met vega stukjes uit de aerofryer (Princess), geraspte wortel en aioli
Tussendoor: pure chocolade

Donderdag

Ontbijt: verse ananas met kokos chips (Foodspring)
Tussendoor: twee mueslimuffins
Lunch: pitabroodje met vega stukjes uit de aerofryer (Princess), geraspte wortel en aioli
Tussendoor: zakje Snack a Jacks
Avondeten: couscous met courgette, paprika, dadels (Nakheel Alya) en fetakaas
Tussendoor: pure chocolade en een Kookie Kat koek (Kazidomi)

Kazidomi is een webshop waar je een breed assortiment vindt aan voeding, superfoods tot natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Dankzij het jaarlidmaatschap van €80,- kan je profiteren van tot wel 50% korting op al hun producten en leuke extra’s. 
Met de code STEFANIGETSFIT21 krijg je € 20 korting op het lidmaatschap + gratis verzendkosten.
Met de code 10STEFANIGETSFIT kun je genieten van € 10 korting bij een aankoop vanaf € 69 + gratis verzendkosten

Vrijdag

Ontbijt: yoghurt met verse ananas, kiwi en pittenmix (Kazidomi)
Lunch: twee mueslimuffins en tomatensoep
Tussendoor: proteïnereep (Grenade)
Avondeten: groentewraps met zuivelspread, geraspte wortel, maïs, witlof, tomaat en avocado
Tussendoor: chocolade (Cleanfoods) en twee stukken pittige kaas

Zaterdag

Ontbijt: scrumbled havermoutpannenkoek met peer en skinny sauce caramel (Cleanfoods)
Lunch: groentewrap met kaas en maïs uit de multigrill (Princess)
Tussendoor: chocolade (Cleanfoods)
Avondeten: pizza van bloemkooldeeg met tomatenpuree, mozzarella, tonijn, kappertjes, zwarte olijf en kruiden
Tussendoor: zakje proteïne chips, twee stukken pittige kaas, twee kokoskoekjes (Sweet Switch) en een lolly zonder suiker

Zondag

Ontbijt: twee meerzaden crackers (Tastybasics) met pindakaas salty caramel (Foodspring), banaan en kaneel
Tussendoor: proteïnereep (Grenade)
Lunch: halve pizza van bloemkooldeeg met tomatenpuree, mozzarella, tonijn, kappertjes, zwarte olijf en kruiden
Tussendoor: drie zelfgemaakte kokos gember koekjes (recept volgt)
Avondeten: groentewrap met vegaballen

Bestel heerlijke dadels bij Nakheel Alya met kortingscode Stefani10 voor 10% korting op het hele assortiment.

Meten is weten

Afgelopen week ben ik 0,6 kg afgevallen en is mijn vetpercentage met 0.3% gedaald. Hieronder deel ik mijn Fitbit weekrapportage.

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo