Zoeken...
TOP
Eetdagboek Food

Eetdagboek week 13

pannenkoeken

Mijn eetdagboek week 13 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Paasdagen

Vanaf januari liggen de paaseitjes al in de winkel. Ik heb ze bewust laten liggen tot nu. Gezond eten tijdens feestdagen blijf ik lastig vinden. Er zijn zoveel verleidingen en sta dan maar eens sterk in je schoenen om niets te nemen. Vooral als de chocolade paashazen, paaseieren en allerlei andere lekkernijen de hele tijd in je gezichtsveld staan. Niets in huis halen met een man en kinderen die het heerlijk vinden, is ook geen optie. Voor mij is het een spanningsveld omdat ik ook vind dat je gewoon even moet kunnen genieten. En even de touwtjes laten vieren, wil ik ook niet meteen bestempelen als ongezond.

Donderdagavond kreeg ik een eetbui en dat deelde ik op Instagram. Ik kreeg er nogal wat vragen over. Het betekent voor mij onbewust eten, waarbij ik chips, chocolade en meer door elkaar naar binnen schuif. Ik eet dan uit verveling, vermoeidheid of frustratie. Ik weet het, maar toch kan ik ze niet altijd voorkomen. Wel bepalen mijn vervolgacties de rest. Blijf ik de volgende dag dooreten of zet ik er een streep onder? En dan komt het er echt op aan. Ik voelde me de afgelopen dagen intens moe met een energielevel om te huilen. Niet gek als je je vult, maar niet voedt. Zo belangrijk is gezond eten dus voor mij. Dát is voor mij de motivatie om de gezonde draad weer op te pakken.

Maandag

Ontbijt: twee plakken bananenbrood (Suntfood) met abrikozenjam (Cleanfoods) en gevriesdroogd fruit (CrazyFruits)
Tussendoor: kokoskwarktaart met kiwi
Lunch: maaltijdpita met muhammara, geraspte wortel en gemengde salade
Tussendoor: zakje proteïnchips
Avondeten: broccoli en vega stukjes uit de aerofryer (Princes) met skinnysauce tomato (Cleanfoods)
Tussendoor: koek met amandelen en salty caramel

Dinsdag

Ontbijt: kokoskwarktaart met kiwi
Tussendoor: twee plakken bananenbrood (Suntfood) met abrikozenjam (Cleanfoods), gevriesdroogd fruit (CrazyFruits) en hagelslag (Chockers)
Lunch: twee maaltijdpita’s met muhammara, geraspte wortel en vega stukjes uit de aerofryer (Princess)
Tussendoor: pure chocolade
Avondeten: courgetti met veel groenten, rode saus en geraspte kaas
Tussendoor: yoghurt-aardbei chocolade (Xucker) en twee suikervrije lollies

Woensdag

Ontbijt: vanille yoghurt met muesli choco en noten (Tastybasics), gevriesdroogd fruit (CrazyFruits) en verse mango
Tussendoor: proteïnereep (Grenade)
Lunch: twee plakken bananenbrood (Suntfood) met proteïncream (Foodspring), hazelnoten (Kazidomi) en kokos chips (Foodspring)
Tussendoor: kokosijs (Foodspring)
Avondeten: couscous met courgette, paprika, gedroogde abrikoos, fetakaas, dadels (Nakheel Alya) en groenteballetjes uit de aerofryer (Princess)
Tussendoor: handje vegan snoepgoed en chocolade

Kazidomi is een webshop waar je een breed assortiment vindt aan voeding, superfoods tot natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Dankzij het jaarlidmaatschap van €80,- kan je profiteren van tot wel 50% korting op al hun producten en leuke extra’s. Met de code STEFANIGETSFIT21 krijg je € 20 korting op het lidmaatschap + gratis verzendkosten.

Donderdag

Ontbijt: stroopwafelpannenkoeken met skinnysauce caramel (beiden Cleanfoods) en gevriesdroogd fruit (Crazyfruits)
Tussendoor: koek met salted caramel en amandelen
Lunch: couscous (leftover van gisteren)
Tussendoor: kokosijs (Foodspring)
Avondeten: twee samosa’s
Tussendoor: twee suikervrije lollies

Vrijdag

Ontbijt: twee geroosterde amandelboterhammen (Tastybasics) met chocoladepasta, proteïne cream cocos crisp en kokos chips (Foodspring) en schuddebuikjes
Tussendoor: proteïne koek met witte chocolade en amandelen (Foodspring)
Lunch: bleekselderij salade met mandarijntjes
Tussendoor: crunchy peas paprika, granita van aardbei en limoen (recept volgt)
Avondeten: tomatensoep
Tussendoor: twee uitdeelzakjes chips, handje chocolade eitjes, 2 dadelkoekjes (Nakheel Alya), halve reep chocolade en handjes tortillachips sweet chili

Foodspring biedt de finest fitness food. Met de kortingscode “Stefani15” krijg je 15% korting op het gehele assortiment.

Zaterdag

Ontbijt: vanille yoghurt met kiwi, aardbei, muesli choco en noten (Tastybasics)
Tussendoor: paaseitjes
Lunch: Brabantse worstenbroodjes
Tussendoor: koek met salty caramel en amandelen
Avondeten: bobotie
Tussendoor: twee Matze met chocolade

Zondag

Ontbijt: vanille yoghurt met pittenmix (Kazidomi), gevriesdroogd fruit (Crazyfruits) en cocos chips (Foodspring)
Tussendoor: stukje paastaart met meringue
Lunch: groentesoep met asperges, twee plakken paasstol met roomboter en waldorfsalade
Tussendoor: paar paaseitjes
Avondeten: pizza Edge (besteld bij Edge Woerden)

Bestel heerlijke dadels bij Nakheel Alya met kortingscode Stefani10 voor 10% korting op het hele assortiment.

Meten is weten

Deze week ben ik 0,5 kg aangekomen en mijn vetpercentage is met 0,3% gestegen. Mijn Fitbit weekrapportage deel ik later deze week.

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit