Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 11

Mijn eetdagboek week 11 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Ik ben zoekende en deel wat er op mijn weg komt. Zoek vooral jouw eigen weg, want wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken.

Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Maandag

Ontbijt: aardbeienkwark met muesli noten en pitten (Tastybasics)
Tussendoor: aardbeien
Lunch: meerzaden stokbroodje met komijnkaas 30+
Tussendoor: handje vegan snoepgoed
Avondeten: Lasagne met veel groenten
Tussendoor: chocolade (Hands Off My Chocolate)

Beweging: 9203 stappen en 19 actieve minuten.

Dinsdag

In verband met intermittent fasting sloeg ik mijn ontbijt over.
Tussendoor: handje bananenchips (Pieter Pot)
Lunch: curry linzenschotel (HAK) met verse koriander, baby bladspinazie en naan brood
Tussendoor: appel
Avondeten: couscous met courgette, aubergine, paprika, fetakaas, koriander
Tussendoor: chocolade

Beweging: 13.066 stappen en 25 actieve minuten

Woensdag

Ontbijt: yoghurt met muesli
Lunch: couscous (left over van gisteren)
Tussendoor: twee plakken bananenbrood (Pineut)
Avondeten: Italiaanse salade met naan brood
Tussendoor: kwark en twee maanzaad citroen koekjes (Pieter Pot)

Beweging: 17.139 stappen en 189 actieve minuten

Donderdag

Ontbijt: twee plakken bananenbrood met chocolade (Pineut)
Tussendoor: bananenchips en chocolade rozijnen
Lunch: tomatensoep (Zonnatura) met een pitabroodje 30+ komijnenkaas
Tussendoor: sinaasappel
Avondeten: Italiaanse salade met een kaassoufflé uit de aerofryer
Tussendoor: vegan chocolade (Hands Off My Chocolate)

Beweging: 10.359 stappen en 18 actieve minuten

Vrijdag

Ontbijt: bananenbrood (Pineut)
Tussendoor: bananenchips
Lunch: eierkoek
Tussendoor: bananenchips, chocolade
Avondeten: bloemkoolpizza (Magioni) met mozzarella, geitenkaas en baby bladspinazie
Tussendoor: chips, stroopwafels, kaas

Beweging: 12.396 stappen en 91 minuten

Lees ook: Beleg voor op je cracker

Zaterdag

Ontbijt: vanille yoghurt met gebakken appel, rozijnen en muesli (MyMuesli)
Lunch: volkoren pitabroodjes met broccoli, wortel, ui en knoflooksaus
Tussendoor: gewelde abrikozen
Avondeten: bloemkoolpizza (Magioni) met mozzarella, geitenkaas en baby bladspinazie
Tussendoor: stukje chocolade en twee blokjes kaas

Beweging: 15.230 stappen en 97 actieve minuten

Zondag

Ontbijt: Dutch mini pancakes (Cleanfoods) met aardbeien
Lunch: volkoren pitabroodjes met broccoli, wortel, ui en knoflooksaus
Tussendoor: sinaasappel
Avondeten: risotto met kip, courgette en champignons

Beweging: volgt

Lees ook: Salades met fruit

Hoe staat het ermee?

Uit een poll op Instagram bleek dat er meer behoefte is aan een eetdagboek dan een beweegdagboek, maar het verschil was klein. Om toch een inkijkje te geven in mijn wekelijkse beweging heb ik per dag mijn aantal stappen en actieve minuten toegevoegd. Deze gegevens houd ik bij met Fitbit gezondheidstracker.

Mijn gewicht en vetpercentage neemt af, maar niet bijzonder snel. Afgelopen week heb ik ook iets teveel gesnaaid naar mijn zin. Aankomende week ga ik me wat meer richten op drie goede voedzame maaltijden per dag en niet snacken na het avondeten.

Volg je me al op Instagram? In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo