Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 10

Mijn eetdagboek week 10 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Stef, zie ik het goed en zit je aan de wijn? appte een vriendin naar aanleiding van een story op Instagram met een glas wijn in mijn hand. Ja, een hoge uitzondering, maar afgelopen weekend heb ik heerlijk gegeten én gedronken. We hebben heerlijke healthy bowls en smoothies besteld en een uitgebreide lunch opgehaald. We hebben veel gewandeld, maar ook brownies en worteltaart gegeten. Ik ben best een beetje trots op mezelf, omdat ik merk dat ik uit mezelf kies voor een gezonde balans. Voorheen was het altijd één van twee uitersten, alles of niets.

Maandag

Ontbijt: vier havermoutkoekjes met gember en citroengras
Tussendoor: kiwi
Lunch: cracker meerzaden (Tastybasics) met kokosbrood
Tussendoor: twee plakjes bananenbrood met chocoladepasta
Avondeten: twee vegetarische samosa’s met mangochutney en wortelsalade
Tussendoor: koek met walnoten en cacao nibs (Kookie Kat besteld bij Kazidomi)

Kazidomi is een webshop waar je een breed assortiment vindt aan voeding, superfoods tot natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Dankzij het jaarlidmaatschap van €80,- kan je profiteren van tot wel 50% korting op al onze producten en leuke extra’s. Met de code STEFANIGETSFIT21 krijg je € 20 korting op het lidmaatschap + gratis verzendkosten.

Dinsdag

Ontbijt: twee plakken bananenbrood met abrikozenjam (Cleanfoods)
Tussendoor: drie koekjes met gember en citroengras
Lunch: amandelboterham (Tastybasics) met brie uit de oven, komkommer en een kant-en-klaar tomatensoepje
Tussendoor: aardbeienkwarktaart
Avondeten: ovenschotel met glutenvrije pasta (Vegaliano), paprika, champignons, geraspte kaas en een pakje van Maggi.
Tussendoor: aardbeienkwarktaart

Woensdag

Ontbijt: aardbeienkwarktaart
Tussendoor: twee koekjes met gember en citroengras + kiwi
Lunch: scrumbled eggs en een shake (Foodspring)
Tussendoor: proteïn cookie (Foodspring) en crunchy peas (Biteswelove)
Avondeten: knapperige tortilla met rode kool, courgetti, vega stukjes en saus van skinny tomato en mayo (Cleanfoods)
Tussendoor: pure chocolade met vijg en walnoten van LoveChock (Kazidomi)

Kazidomi is een webshop waar je een breed assortiment vindt aan voeding, superfoods tot natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Dankzij het jaarlidmaatschap van €80,- kan je profiteren van tot wel 50% korting op al onze producten en leuke extra’s. Met de code STEFANIGETSFIT21 krijg je € 20 korting op het lidmaatschap + gratis verzendkosten.

Donderdag

Ontbijt: vanille yoghurt met muesli choco en noten (Tastybasics) kiwi en dadelstroop (Nakheel Alya)
Tussendoor: koekje met chia en citroen Kookie Cat (Kazidomi)
Lunch: meergranen stokbroodje met brie light, komkommer, tomaat, dadelstroop (Nakheel Alya) en walnoten (Kazidomi)
Tussendoor: plak bananenbrood met proteïne cream cocos crisp (Foodspring)
Avondeten: sperziebonen, vegetarische Italiaanse burger en een paar aardappeltjes uit de aerofryer
Tussendoor: zakje proteïne chips, twee handjes apekoppen en een suikervrije lollie

Vrijdag

Ontbijt: stroopwafelpannenkoeken (Cleanfoods) met kiwi en skinny salted caramelsaus (Cleanfoods)
Tussendoor: proteïne koek (Foodspring)
Lunch: snijboontjes met een vegetarische Italiaanse burger uit de aerofryer
Tussendoor: dadelballetjes met vulling van amandel en caramel (Kazidomi)
Avondeten: hot buddha bowl (The Foodspot): Spinazie, ijsbergsla, couscous met een mix van gegrilde zoete aardappel, broccoli, kikkererwten en spinazie in salie en tijm kruiden. Met rode bieten hummus, feta en pompoenpitten als topping en geserveerd met een kerrie yoghurt dressing + een glas witte wijn

Zaterdag

Ontbijt: tropical juice met passievrucht, kokos, mango, ananas en acerola (The Foodspot) en kokoskwark met notenmuesli (The Foodspring)
Tussendoor: worteltaart (The Foodspot)
Lunch: uitgebreide lunch (Brownies & Downies)
Tussendoor: brownie (Brownies & Downies)
Avondeten: Healthy kapsalon bowl met Spinazie, ijsbergsla, couscous, gegrilde zoete aardappel en rode-/witte kool mix in Belgische frietkruiden, komkommer en tomaat. Met parmezaanse kaas en granaatappelpitjes als topping. Geserveerd met een aioli-yoghurt dressing (The Foodspot) + twee glazen rode wijn
Tussendoor: chocolade caramel zeezout

Kazidomi is een webshop waar je een breed assortiment vindt aan voeding, superfoods tot natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. Dankzij het jaarlidmaatschap van €80,- kan je profiteren van tot wel 50% korting op al onze producten en leuke extra’s. 
Met de code STEFANIGETSFIT21 krijg je € 20 korting op het lidmaatschap + gratis verzendkosten.

Zondag

Ontbijt: green juice met spinazie, avocado, broccoli, mango, tarwegras, gerstegras & spirulina (The Foodspot) en kokoskwark
Tussendoor: vegan balls lemon cake (Foodspring)
Lunch: wrap met gemengde salade en geitenkaas
Tussendoor: mango en een zakje proteïne chips
Avondeten: tomatensoep
Tussendoor: handje apekoppen, stuk chocolade en twee suikervrij lollies

Meten is weten

Afgelopen week ben ik -0.8 kg afgevallen en is mijn vetpercentage 0,4% gedaald. Hieronder deel ik mijn Fitbit weekrapportage.

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo