Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Eetdagboek / Food

Eetdagboek week 1

Mijn eetdagboek week 1 deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Dit is geen professioneel advies, maar een persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Ik tel geen calorieën en ik weeg niets af. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Van mijn werkgever ontving ik een fantastische kookbox vol mooie en lekkere producten. Hiermee toverde ik in een handomdraai een prachtig diner voor twee op tafel. Het menu is speciaal door niemand minder dan Ron Blaauw samengesteld voor het televisieprogramma Restaurant Misverstand. Ben je benieuwd naar het menu? Je leest het hieronder.

Maandag

Ontbijt: kwark, appel, muesli met choco en noten (Tastybasics) en salted caramelsaus
Tussendoor: punt bountytaart
Lunch: courgettepannenkoek met chilisaus
Tussendoor: verse ananas en mango, wortels
Avondeten: spruitjes uit de oven en een linzenburger uit de aerofryer
recept spruitjes uit de oven: tien minuten koken, vervolgens in een ingevette ovenschaal mengen met kruiden zoals uipoeder en paprikapoeder. Strooi wat geraspte kaas erover en zet de spruitjes tien minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Tussendoor: skinnychocolade (Cleanfoods) en koekjes

Dinsdag

Ontbijt: twee zelfgemaakte kwarkbollen met abrikozenjam (Cleanfoods) en kokoschips
Tussendoor: koekreep met kokos en citroen
Lunch: leftover van gisteren: spruitjes met kaas uit de oven en wortels
Tussendoor: cracker meerzaden (Tastybasics) met chocoladepasta coco (Nosugardaddies) en marshmallows (Sweet-Switch)
Avondeten: Bobotie
Tussendoor: kwarkbol met witte chocoladepasta (Cleanfoods) en chocolade (Chockers)

Woensdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met kokoschips en salted caramelsaus
Tussendoor: appel en twee plakken chocolade cake
Lunch: zelfgebakken brood (Cleanfoods) met een halve banaan en pompoenpitten met komijnenkaas en skinnyspread witte chocolade (Cleanfoods) met chocolade (Chockers)
Tussendoor: eiwitreep (Grenade), wortel en komkommer
Avondeten: twee groentewraps met maïs, paprika en vegaballen uit de aerofryer met skinnysauce tomato (Cleanfoods)
Tussendoor: melkchocolade salted caramel (Sweet Switch)

Donderdag

Ontbijt: vanille yoghurt met verse ananas en mango, muesli noten en pitten (Tastybasics) en kokoschips
Tussendoor: kwarkbol met abrikozenjam (Cleanfoods)
Lunch: twee volkoren wraps met tomatensaus, tonijn en geraspte 30+ kaas
Tussendoor: koekreep met citroen en kokos en wortels
Avondeten: broccoli en spinazie, broccoliburger en frietjes uit de aerofryer (Princess) met skinnysauce mayo (Cleanfoods)
Tussendoor: 5 rotella dropjes

Vrijdag

Ontbijt: vanille yoghurt met verse ananas, muesli noten en pitten (Tastybasics)
Tussendoor: kwarkbol met skinnyspread witte chocolade (Cleanfoods) en chocolade hagelslag (Chockers)
Lunch: twee volkoren wraps met tomatensaus, tonijn en geraspte 30+ kaas
Tussendoor: eiwitreep (Grenade) en (te veel) paprika chips en pure chocolade
Avondeten: Italiaanse burrata met botersla, croutons en versbereide tomatendressing, hollandse kip met verse salie jus, geroosterde groene asperges en krieltjes uit de aerofryer, chocolade moelleux met frambozen, overgoten met vanille caramel saus.

Zaterdag

Lunch: twee kwarkbollen met abrikozenjam (Cleanfoods) en skinnyspread witte chocolade (Cleanfoods) en chocolade hagelslag (Chockers)
Tussendoor: zakje Snack a Jacks rijstchips
Avondeten: tomatensoep met stokbrood
Tussendoor: blokjes kaas en stuk pure chocolade (Sweet Switch)

Zondag

Ontbijt: Smoothie van banaan, kiwi, melk en citroensap
Tussendoor: handje dropjes
Lunch: boterhammen met lijnzaad (Tastybasics) met brie, honing en noten uit de oven en een gekookt ei
Tussendoor: kwarkbol met abrikozenjam en kokoschips + kaashapjes uit de aerofryer
Avondeten: paddenstoelenrisotto (naar recept van Ron Blaauw)
Tussendoor: yoghurt met ananas

Ben je benieuwd naar andere eetdagboeken en/of recepten? Neem dan een kijkje bij Food. Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal. Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoud, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Beweging en gewicht

Mijn gewichtstoename na deze eetweek is 0,8 kg en mijn vetpercentage is met 0,1% toegenomen. Hieronder zie je mijn Fitbit Sense weekrapportage.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 37 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo