Zoeken...
TOP
Eetdagboek Food

Eetdagboek week 41

Mijn eetdagboek deel ik om een inkijkje te geven in mijn eetpatroon. Ontbijt, snacks, lunch en avondeten komen allemaal aan bod. Ik ben geen voedingsdeskundige dus dit is geen professioneel advies. Calorieën tel ik niet en ik weeg niets af. Ik deel mijn persoonlijke zoektocht om mijn gezonde gewicht te behouden. Wat voor één werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Zoek je eigen weg in gezond leven en doe vooral inspiratie op.

Afgelopen week had ik meer moeite met thuiswerken, de kortere dagen en de regen die met bakken uit de hemel viel. Ik voelde me wat somber en kreeg enorm veel zin in comfort food. De afgelopen eetweek ging het dan ook mis. Ik heb ontzettend veel snoep, chips en chocolade gegeten. Ik heb er niet eens bewust van genoten, maar at meer uit zelfmedelijden of verveling. Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar soms gaat het bij mij gewoon even niet en dan vind ik toch weer kort troost in eten. Daar baal ik van. Maar dan probeer ik me te herinneren waarom ik gezond wil eten. In plaats van bij de pakkeneer te gaan zitten, pak ik de draad weer op.

Maandag

Ontbijt: kwark met gepofte honingspelt en salty caramelsaus
Tussendoor: twee plakken chocoladecake en een mandarijn
Lunch: snijboontjes met tonijn, cracker (Tastybasics) met appelstroop (Frutesse)
Tussendoor: proteïnereep (Grenade)
Avondeten: broccoli met een kaassoufflé uit de aerofryer, chilisaus en een halve mini pizza
Tussendoor: suikervrij snoep, chocolade en handje m&ms

Dinsdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met golden kiwi
Tussendoor: zelfgemaakte mango kardemom cake
Lunch: zelfgemaakte groentesoep (heet water, bouillonblokjes en boeren soepgroente)
Tussendoor: twee mandarijnen
Avondeten: andijviestamppot met worst
Tussendoor: te veel chips en m&ms

Woensdag

Ontbijt: appel kaneel kwark met muesli (Tastybasics)
Tussendoor: twee koekrepen (Leev)
Lunch: geroosterde boterhammen (Tastybasics) met pindakaas en appelstroop (Frutesse)
Tussendoor: te veel snoep
Avondeten: bloemkool, kaassoufflé en aardappeltjes uit de aerofryer
Tussendoor: chips en te veel snoep

Donderdag

Ontbijt: geroosterde boterhammen (Tastybasics) met bosbessen jam
Tussendoor: zelfgemaakte mango kardemom cake
Lunch: vanille yoghurt met tropical cruesli
Tussendoor: te veel snoep
Avondeten: pompoenpuree met een schnitzel van tomaat en mozzarella
Tussendoor: te veel snoep

Vrijdag

Ontbijt: havermoutpannenkoek met aardbeien
Lunch: bruine bol met baby bladspinazie en geitenkaas
Avondeten: zalm, frietjes van de snackbar en waldorfsalade

Zaterdag

Ontbijt: vanille yoghurt met aardbeien en granola met aardbeien, basilicum en chocolade (Meesters van de Halm)
Lunch: twee geroosterde amandelboterhammen (Tastybasics) met chocoladepasta en komijnenkaas
Tussendoor: koekreep chocolade chip (Leev) en handje naturel chips
Avondeten: verse spinazie met spinazie fetakaas rolletjes

Zondag

Ontbijt: vanille yoghurt met kiwi, granola met aardbeien, basilicum en chocolade (Meesters van de Halm) en salted caramelsaus
Tussendoor: een punt zelfgemaakte appeltaart met slagroom
Lunch: twee spinazie fetakaas flapjes
Tussendoor: paprika en wortels
Avondeten: ovenschotel met o.a. zoete aardappel en sperziebonen (recept: Lekker & Simpel)

Bewegen en gewicht

Zie ook mijn Fitbit weekrapportage.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit