Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Een boom voor binnen

Gezonder door groen! Uit onderzoek blijkt dat een groene leefomgeving een positieve uitwerking heeft op je gezondheid. Daarnaast trakteren bomen en planten je op het zuiveren van de lucht en bergen concentratie, creativiteit en kalmte. Heerlijk vind ik het om in de natuur te zijn. Eerder schreef ik al een blog over de kracht van de natuur. Ik kan enorm genieten van een wandeling in het bos of een fietstocht door de duinen. Mijn humeur verbetert en ik voel me rustiger nadat ik in de natuur ben geweest. Helaas breng ik de meeste tijd binnen door. Op mijn werk, maar ook thuis.

Ook in huis hebben bomen en planten positieve effecten op je gezondheid. Uit diverse experimenten blijkt dat alleen al kijken naar een natuurafbeelding een kalmerende werking heeft en stressverlagend is. Om heel eerlijk te zijn, was Kerst was voor mij eigenlijk het enige moment om een boom in huis te halen. Ik haalde wel met enige regelmaat bloemen in huis voor kleur en sfeer. Ik had er gewoon niet bij stil gestaan dat ik het heerlijke gevoel van buiten ook binnen kan ervaren door planten en bomen in huis. Meer dan genoeg redenen om de natuur in huis te halen. Omdat ik geen groene vingers heb, ging ik op zoek naar onderhoudsvrij groen.

Met Boommade haal je het natuurgevoel naar binnen en support je het planten van bomen!

Boommade

Via Instagram kwam ik de prachtige Boommade bomen tegen. Boommade staat voor homemade interieurboom. Een Boommade bestaat uit een echte, gedroogde stam waar kunsttakken met kunstbladeren (en bloemen) in zijn bevestigd. De Boommade lijkt zo echt, dat je er even aan wilt voelen, om te kijken of het om een echte boom gaat of een kunstboom.

Boommade gebruikt stammen van omgevallen bomen uit Nederlandse bossen of parken. Die stammen hebben geen wortels meer en groeien dus niet meer, maar krijgen optisch een nieuw leven. Boommades zijn onderhoudsvrij en hebben geen water en/of grondstoffen nodig. De bomen zijn volledig onderhoudsvrij. Je draagt ook bij aan het terugdringen van het gebruik van (fossiele) energie, water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Met de aanschaf van een Boommade wordt er ook nog eens een boom gepland via de organisatie OneTreePlanted. In 2019 heeft Boommade meer dan 380 bomen mogen laten planten en inmiddels zijn dit er al meer dan 430.

One-of-a-kind

Alle Boommades worden met de hand gemaakt en zijn uniek. Boommades zijn er in verschillende maten: mini, midi en maxi. De (meeste) mini en midi Boommades zijn rechtstreeks te bestellen via de webshop. Voor wat betreft de grote Boommades, wordt vooral gewerkt op aanvraag. Jij kan dus, geheel naar eigen smaak, jouw eigen Boommade (laten) samenstellen. Zo past er altijd een Boommade in jouw interieur. Naast kunstbomen vind je in de webshop ook siertakken en decoratie. De stam van een Boommade staat in een betonnen voet, die je ook in het zwart kunt bestellen.

Mangoboompje

Bij het zien van een paar foto’s van Boommades was ik direct verkocht. Alleen al van het kijken naar de afbeeldingen kreeg ik een blij gevoel. Boommade is opgericht door Sophie Deckers en ontstaan uit liefde voor de natuur, bomen, interieur en creativiteit. En dat blijkt ook wel uit het verhaal van Sophie. Sophie heeft, net als ik, rechten gestudeerd en een jaar in de praktijk gewerkt om vervolgens haar hart te volgen en een andere weg in te slaan. Het is een dappere carrièreswitch, dat getuigt van lef en passie. De passie van Sophie blijkt ook uit haar blogs waarin ze weetjes over de natuur en duurzaamheid deelt.

Mijn keuze is op deze prachtige mini mangoboom gevallen. Naast dat ik het blad van dit boompje erg mooi vind, klinkt het tropisch en ben ik ook nog eens gek op mango. Die tropische vrucht haalt mooie herinneringen bij me naar boven van vakanties in verre landen. De Boommade boom maakt van onze woonkamer een fijne plek. Door de betonnen voet heeft de boom een stoere look wat goed bij ons interieur past. Vanaf onze eettafel en bank hebben we zicht op de boom. Als ik er naar kijk, krijg ik een blij gevoel. Deze prachtige Boommade is een aanwinst voor mijn interieur én nog belangrijker, mijn gezondheid.

Boommade – www.boommade.nl – Instagram

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo