Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Duux Stream heating + cooling fan

Toen mijn man en ik op huizenjacht waren, hadden we twee voorwaarden: ruimte én een tuin op het zuiden. Door een overspannen woningmarkt lukte het maar niet om een geschikt huis te vinden. Ik was er klaar mee en bereid om in te leveren op de ligging van het huis. Nog elke dag ben ik blij dat mijn man geen concessies wilde doen. Een tuin op het zuiden is heerlijk licht en zonnig. Bij de eerste zonnestralen genieten we al in de tuin en zelfs in de late herfst zitten we nog buiten. Maar het feit dat je altijd de zon op je huis hebt staan, heeft ook nadelen. In de zomer kan de temperatuur behoorlijk op lopen in onze woonkamer en kan het zelfs bloedheet worden. Als ik ergens niet goed tegen kan, is het die extreme hitte, waardoor je je moe en futloos voelt. We slapen op zolder, heerlijk koel in de wintermaanden, maar in de zomer is het daar een sauna en smelten we weg. Door de warmte lukt het me dan niet goed om in slaap te vallen.

Bij een gezonde leefstijl denk je wellicht als eerste aan voldoende beweging en een gezonde voeding, maar wist je dat veel gezondheidsklachten voortkomen uit slechte luchtkwaliteit? Gemiddeld brengen we 90% van onze tijd binnenshuis door waar de luchtkwaliteit wel vijf keer slechter is dan buiten.

Ventilator

Een ventilator in huis zorgt niet alleen voor een goede doorstroom van frisse lucht, maar ook voor de broodnodige verkoeling op die dagen dat het heel warm is. Ik kies bewust voor een ventilator. Een ventilator verplaatst de lucht alleen maar wat een verkoelend effect geeft. Een airco maakt de lucht erg droog waardoor ik snel last krijg van een droge keel. Daarnaast kun je een ventilator makkelijk verplaatsen, terwijl een mobiele airco behoorlijk groot en zwaar kan zijn. Een ventilator kan ik overdag in de woonkamer zetten en ’s avonds gebruiken in de slaapkamer. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de ventilator, gaat mijn voorkeur uit naar een die zowel warme als koude lucht circuleert. De warme lucht is dan weer ideaal voor de onverwarmde zolder in de wintermaanden. Op internet vind je echter een wereld aan ventilatoren. Wat is dan een goede keuze?

Duux Stream biedt een aangename omgeving voor elk seizoen.

Over Duux

Tijdens mijn zoektocht naar een comfortabel klimaat in huis leerde ik het Nederlandse merk Duux kennen. Duux staat voor Dutch en Luxury en is al twintig jaar dé specialist op het gebied van luchtbehandeling. Duux hecht belang aan een schone en gezonde leefomgeving voor iedereen en biedt prachtige producten voor een aangenaam klimaat in huis. Op Nederlandse bodem doet het merk grondig onderzoek naar oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat. Uit die onderzoeken is een breed assortiment ontstaan van producten die door hun slimme ontwerp niet alleen effectief zijn, maar ook bijdragen aan je interieur door hun moderne design. Inmiddels zijn de producten van Duux niet alleen in alle bekende Nederlandse webwinkels te koop, maar ook in meer dan 30 andere landen.

Duux Stream heating + cooling fan

De oplossing heb ik gevonden in de Duux Stream heating + cooling fan. De Stream is een klimaatregelaar voor het hele seizoen en biedt verfrissende lucht in de zomer en warme lucht in de winter. Het zwart-wit design, hoogwaardige afwerking en brandbestendige materialen is zeer stijlvol. De Stream is een eye-catcher in ons interieur.

De Stream wordt compleet geleverd met afstandsbediening en batterij. In onderstaande video laat ik de unboxing zien van de Stream. Ik adviseer je om eerst de gebruikshandleiding te lezen, voordat je het apparaat aan zet. Als je kinderen hebt, is het belangrijk om te weten dat sommige onderdelen van de Stream zeer heet kunnen worden.

Je bedient de Stream heel gemakkelijk door middel van een LED display en een touch bediening. Zo kun je de Stream ook op afstand bedienen en hoef je er niet naar toe te lopen om de snelheid van de bries aan te passen. Je kunt kiezen voor maar liefst vier koel- en twee verwarmingsstanden. Met een bereik van wel 7 meter en een draaivermogen van 80 graden kunnen we zelfs aan de andere kant van onze brede woonkamer genieten van het briesje. De kop van het apparaat kun je handmatig in vier verschillende posities kantelen om de windhoek aan te passen. Wat ik erg fijn vind, zijn de functies van een timer en de nachtstand. Je kunt de timer instellen voor 1, 2,4 of 8 uur. De Stream weegt nog geen 4 kilogram en is dus makkelijk te verplaatsen binnen huis. Je bent niet veel tijd kwijt aan onderhoud van de Stream. Duux raadt aan om de filter maandelijks te reinigen en jaarlijks te vervangen.

Kortingscode
Bestel nu jouw Stream met maar liefst 20% korting op www.duux.com door gebruik te maken van de kortingscode ‘STEFANI20’. Deze kortingscode is geldig t/m 30 april 2020.

Een aangename omgeving in ieder seizoen!

Duux | Veghelsedijk 2f te Uden | www.duux.com

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo