Zoeken...
TOP
Er op Uit Kids

DinoFabriek Utrecht

The return of the dino

Durf jij het avontuur met professor Diffeloor aan? De Dino Fabriek vindt plaats in De Fabrique Utrecht en is tot en met 29 augustus 2021 dagelijks geopend van 09.00-17.30 uur. Bestel hier je tickets.

In de auto zaten mijn dinofans al te glunderen en te stuiteren. Ik heb ze verteld dat we op een spannende dinosaurus ontdekkingstocht gaan. De Fabrique Utrecht is omgetoverd tot DinoFabriek met maar liefst zestig dinosaurusbeelden gemaakt van twee miljoen bricks, beter bekend als legosteentjes. Wat dacht je van een twee meter hoge Velociraptor van 46.284 steentjes en een vijf meter lange Triceratops van meer dan 157.549 steentjes? Niet alleen mijn kinderen zijn enthousiast, maar ook mijn man, die zelf ook fanatiek bouwt met steentjes. Dit uitje is dan ook een schot in de roos.

Beelden tot wel vijf meter hoog

Dino’s leven enorm bij mijn kinderen. Ook ik blijf gefascineerd door deze enorme wilde dieren. Ik heb dan ook alle Jurassic Park films gezien en kan niet wachten tot de volgende film uitkomt. Het dino-enthousiasme spoor ik dan ook graag aan bij mijn kinderen. Ik heb echt uitgekeken naar deze experience die voor het eerst op het vaste land in Europa te zien is. Het parkeren gaat mijn jongens niet snel genoeg en zodra de deur wordt geopend, rennen ze ervan door. Ze gluren naar binnen bij de DinoFabriek. ‘Wow, mama kijk!” Een dinosaurus van bricks voor de ingang trekt meteen hun aandacht. Het is meteen duidelijk dat dino- en legosteentjes fans hun hart kunnen ophalen. Bij de ingang kopen we een laborantensetje met keycord, pen en puzzelopdrachten (€ 3,50). Door het oplossen van de puzzels kunnen de jongens een diploma verdienen.

We wandelen door de verschillende ruimtes van de unieke locatie, terwijl we de indrukwekkende dinosaurussen van bricks bewonderen. Elk beeld is voorzien van achtergrond informatie over de betreffende dinosaurus en informatie over de bouw, zoals het aantal bricks, aantal bouwers en manuren. Mijn man en ik vinden dit interessant, onze jongens noemen het aantal bouwers en rennen gauw weer door. Op naar de volgende avonturen. De experience is ruim opgezet. Je kunt de beelden tot heel dichtbij bekijken en rondom lopen. In het laboratorium kunnen de jongens al klimmend en klauterend van alles ontdekken.

Spannende theatershow

Dino’s en bricks zijn een goede combinatie. Maar de expositie wordt nog leuker door het bijwonen van een spannende theatershow van een half uur. We ontmoeten professor Diffeloor, die probeert aan de hand van de bricks het DNA van de dinosaurussen samen te stellen. Hij is al zijn hele leven bezig met het laten terugkeren van dino’s. De theatershow is alles behalve een ‘gewone theaterervaring’. Op groot podium vertellen en zingen acteurs het verhaal. De show is interactief met pakkende muziek, spannende elementen en harde geluidseffecten. Mijn zoon van vijf jaar klimt dan ook al gauw op schoot en mijn zoon van zes jaar zit met een gespannen gezichtje te kijken. Maar ook lachen ze om de grapjes en helpen ze de professor door hard te roepen als ze de dinosaurus zien.

Ga op avontuur in de DinoFabriek

Je kijkt niet alleen binnen je ogen uit, maar buiten vind je de machtige T-rex en nog andere kleine en grotere dino’s. Wanneer mijn jongens de springkussens hebben ontdekt, zien we ze niet meer terug. Voor de allerkleinsten is er een makkelijk springkussen, maar voor de iets oudere kinderen zijn het springpaleizen met enorme glijbanen en klimtoestellen. In de afgraving zoeken we met een schep, hark en kwast naar fossielen van bricks. Mijn jongens duiken enthousiast het zand in en gaan vastberaden te werk.

Van al die avonturen krijgen we trek. We nemen plaats op het zonnige terras met uitzicht op de T-rex en genieten van een ijsje en wat drinken. Er zijn allerlei drankjes en dino snacks verkrijgbaar. Tot slot maakten we nog een rondje door de souvenirwinkel waar je alles van dino’s, van kleine doosjes bricks tot grote knuffels, kunt kopen. Uiteraard hingen we allemaal in de bek van de T-rex voor de foto en zijn we niet met lege handen naar huis gegaan. Zijn jouw kinderen ook écht dinofans? Ga dan deze zomer op ontdekkingstocht in de DinoFabriek. Het is een fantastische ervaring!

Meer kindvriendelijke hotspots, leuke boekreviews en toffe producten vind je onder Kids.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit