Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews / Wandelen

De Tuinen van Appeltern

In het grootste tuininspiratiepark van Nederland ‘de Tuinen van Appeltern’ beleefden we een dag vol avonturen. Hier kun je eindeloos struinen door de tuinen en veel interessante informatie opdoen over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends. Wat je misschien niet had gedacht, is dat er eindeloos veel speelmogelijkheden zijn voor kinderen. In het park vind je niet alleen meer dan 200 voorbeeldtuinen, maar ook een groot ontdekkingseiland voor de jonge bezoekers. Niet alleen tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in De Tuinen van Appeltern. Een bezoek aan Appeltern is een leuk dagje uit voor het hele gezin. 

Het park

De Tuinen van Appeltern is gemakkelijk te bereiken met de auto. Voor een paar euro parkeer je de auto op eigen terrein. Bij binnenkomst worden we heel vriendelijk ontvangen en krijgen we een plattegrond mee. Geen overbodige luxe, want het park is veel omvangrijker dan ik dacht. Het park is verdeeld in vier deelgebieden met verschillende kleuren. Tussen de deelgebieden bevinden zich paden die toegankelijk zijn voor rolstoelen en kinderwagens. Overal in het park staan wegwijzers en informatieplateaus. Via de nummers op de informatieplateaus bij de tuinen kun je de informatie thuis weer opzoeken. De bovenkant van de palen en plateaus heeft de kleur van het gebied waar je je in bevindt. Voordat onze kleine avonturiers wegsprinten, spreken we af dat ze goed naar de kleur van de palen moeten kijken en in dat gebied blijven.

De Tuinen van Appeltern is zo groot, daar kun je makkelijk in verdwalen.

Speelwalhalla voor de kids

In de Tuinen van Appeltern zijn meerdere leuke speeltuinen voor kinderen. Niet alleen kindvriendelijke tuinen met speelhuisjes, trampolines en schommels, maar ook een kabouterbos en een natuurspeeltuin. Uiteraard willen mijn jongens meteen naar de grootste natuurspeeltuin: het Ontdekkingseiland. We volgen de groene bordjes en komen bij een trekvlot waarmee we naar de overkant varen. Op dit eiland kunnen onze jongens klimmen, graven, zand scheppen, over boomstammen lopen, van keien springen en met takken sjouwen. Er zijn diverse houten speelhuisjes met uitdagende trappen en leuke glijbanen.

Heerlijk ravotten in een groene omgeving!

Alleen op dit Ontdekkingseiland hadden we ons al een dag kunnen vermaken. De kabelbaan was een favoriet, maar ook het bamboe junglebos waar we verstoppertje speelden. Jong en oud kunnen hier heerlijk ravotten in een groene omgeving. Er staan ook overal bankjes en picknicktafels waar je even gezellig kunt zitten. Tijdens een korte drinkpauze hupt er een konijntje langs onze picknicktafel. Het speelterrein is ontzettend groot en biedt kinderen volop avontuur en uitdaging. Spelen in de natuur betekent ook vies worden. Het is dan ook aan te raden om schone kleding voor kinderen mee te nemen.

Horeca

Van alle indrukken en het wandelen in de buitenlucht krijgen we trek. De Tuinen van Appeltern beschikt over drie sfeervolle restaurants met terrassen. Elke accommodatie heeft zijn eigen unieke sfeer, inrichting en natuurlijke uitstraling. In deze restaurants kun je niet alleen terecht voor een kopje koffie met gebak, maar ook voor complete lunchgerechten, belegde stokbroodjes, salades en een kopje ambachtelijke soep. Het is ook mogelijk om arrangementen te boeken zoals een high tea of een picknick. Ook in het park zijn voldoende leuke zitjes en picknickmogelijkheden.

Inspiratietuinen

Met al die leuke speelmogelijkheden die De Tuinen van Appeltern biedt, zou je bijna vergeten dat je er ook voor de inspiratietuinen komt. Er zijn ruim 200 inspiratietuinen, met inspiratie voor hele grote tuinen, maar ook voor kleine stadstuinen. Het park is een fijne plek om veel inspiratie op te doen voor planten, bestrating, schuurtjes, meubilair en allerlei andere dingen voor in de tuin.

De tuinen zijn allemaal heel verschillend en we nemen overal een kijkje. De jongens rennen vooruit over smalle paadjes en vlonders. Ook zijn er mooie doorkijkjes en plekken waar je even kunt genieten van al het groen om je heen. Via het kabouterbos komen we bij nog veel meer tuinen. De tuinen hebben allemaal verschillende stijlen, zoals modern en strak, landelijk, avontuurlijk en duurzaam. Zo is er een duintuin, jungletuin en recylcetuin. Teveel om op te noemen eigenlijk. Ook in de inspiratietuinen is er genoeg te zien en te doen voor de kinderen. Denk aan tuinen met schommels, trampolines, boomhutten, vijvers en zelfs een zwembad.

Tot slot

In de weekenden van april tot en met september kun je met al je tuinvragen terecht in het tuinadviescentrum. Op bepaalde dagen kun je je bezoek aan Appeltern ook combineren met deelname aan een leuke workshop of cursus. Ook is er een winkel met o.a. mooie tuinboeken, – spullen en planten. Je hoeft niet alles te onthouden wat je ziet. Met het nummer van de tuin kun je via Appeltern.nl/tuin alles met aanvullende informatie, zoals beplantingsplannen en toegepaste materialen, terugvinden. Met gemak hebben we ons een hele dag op en top vermaakt in de Tuinen van Appeltern.

Ervaren, genieten en verwonderen!

De Tuinen van Appeltern | www.appeltern.nl

Kijk hier voor andere leuke activiteiten: Reviews hotspots.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo