Zoeken...
TOP
Bijzondere plekjes Er op Uit Kids Leefstijl Persoonlijk Reviews

De Orchideeën Hoeve

Voor een tropisch paradijs hoef je niet naar de andere kant van de wereld. Op steenworp afstand vind je in de Noordoostpolder de grootste tropische tuinen van Europa. In De Orchideeën Hoeve zie je niet alleen duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, maar waan je je op avontuur in de jungle en wandel je door tuinen met prachtige bloemen en duizenden vlinders. Maar dat is lang niet alles, er zijn veel dieren te bewonderen, zoals aapjes, vissen, schildpadden, vogels en flamingo’s. De kinderen kunnen helemaal los gaan in het mangrovebos speelparadijs of racen op het jungle skeltercircuit.

In de Orchideeën Hoeve kom je ogen te kort om de kleurrijke flora en fauna te bewonderen. Er is zoveel te zien en te ontdekken. De naam van Europa’s grootste jungle park doet je misschien denken aan ‘plantjes kijken’, maar dit park is alles behalve dat. Uiteraard zijn er prachtige bloemen en planten te bewonderen, maar ook ontzettend veel dieren en speelmogelijkheden. Met mijn gezin bezocht ik dit paradijs waar we een wereldse dag hebben beleefd!

Adventures fill your soul.

Op avontuur

We parkeren onze auto gratis voor de deur. Bij de kassa kopen we een speurtocht voor de kinderen en nemen we bakjes mee voor het voer voor de dieren. Met deze speurtocht gaan we op ontdekkingstocht over touwbruggen, geheime paden in de jungle en langs vleesetende planten. Super spannend, maar dit avontuur willen we natuurlijk niet missen.

Ons avontuur begint in het amazone regenwoud. Mijn jongens wijzen direct naar grote vissen en schildpadden. We zijn net binnen en ze kijken nu al hun ogen uit. Er staan op verschillende plekken automaten, waar je voer kunt kopen om de karpers te voeren, maar ook zonder voer komen ze heel dichtbij. Mijn jongens ontdekken een schommel onder een hut met een spannend pad van grote stenen. ‘Kom maar mama, je hoeft niet bang te zijn’, zegt mijn jongste zoon, en hij pakt mijn hand. Samen gaan we op ontdekking door de jungle.

Even verder zie ik aapjes met een rood buikje. De aapjes zijn klein, maar je kunt ze goed zien. Via een spannende loopbrug gaan we verder. De jongens zien een uitkijktoren en vliegen vooruit. Niet alleen de kinderen komen ogen te kort, mijn man en ik zijn ook onder de indruk. Het park is ruim opgezet met brede paden en mooie doorkijkjes. Voor de avonturiers zijn er spannende paden van stenen en schelpen en overal zijn bruggetjes. Er zijn veel leuke zitjes, waar je even in alle rust kunt kijken naar de overweldigende hoeveelheid planten en orchideeën. Overal zie je nieuwe dingen. Je waant je echt in de jungle. Aan alles is gedacht. Zo hoor je niet alleen kabbelende beekjes, maar ook de achtergrondmuziek draagt hier aan bij. Even zitten is er voor onze jongens niet bij. Ze hebben al een grot ontdekt waar je doorheen kunt kruipen naar een waterval.

Duizenden bloemen en vlinders

Via de kwekerij en een enorm springkussen voor de kinderen komen we bij de vlinder vallei aan. Ook hier bewandelen we mooie bergpaadjes en trappen. Overal waar we kijken, vliegen vlinders. De kinderen rennen door de tuin om ze allemaal aan te wijzen. Op verschillende plekjes ligt fruit waar de vlinder op af komen. Zo kun je ze extra goed bewonderen. Vooral de blauwe morpho valt enorm op. Maar zodra deze prachtige vlinder gaat zitten, klapt hij zijn vleugels dicht en zie je enkel bruine vleugels met oogvlekken.

We besluiten om even wat te drinken in de zwevende bloementuin. Je loopt een prachtig decor binnen. Het voelt alsof je een sprookjeswereld in wandelt van duizenden kleurrijke bloemen. Er zijn idyllische prieeltjes en schommelbanken. Ook hier kijken we weer onze ogen uit. In het midden van de ruimte is een restaurant waar we wat drinken bestellen. Voor de jongens is er ook nog een ijsje en mijn man bestelt een punt appeltaart. We nemen plaats aan een gezellig zitje naast de vijver met reuzenwaterlelies om te genieten van al dit moois. Maar lang zitten we hier niet, want de jongens willen graag verder op ontdekkingstocht.

Eindeloos ravotten

Mijn avonturiers konden hun geluk niet op toen ze het Mangerovebos Speelparadijs in het vizier kregen. Een stoere en waterrijke speeltuin waar je je een weg moet banen door moerasachtig gebied met leuke obstakels. Je kunt eindeloos klimmen en klauteren, door donkere tunnels kruipen, water oppompen en zand vervoeren. Ook zijn er bruggen van netten, glijbanen en staat er een stoere Jeep. Ook voor de allerkleinsten is er een apart speelgedeelte. Binnen no-time hebben de jongens natte voeten en zaten ze tot hun haren in het zand. Gelukkig was ik hier op voorbereid en had ik een setje schone kleding meegenomen. Na de speeltuin liepen we door het makirijk, waar we ook flamingo’s en bijzondere eenden zagen. Daarna hebben de jongens een rally gereden op skelters door een jungle circuit en eindeloos gespeeld met een grote waterbaan. Het is dat we trek kregen, maar we hadden ons hier nog uren kunnen vermaken.

Het serrerestaurant toont wat donker, maar het is prachtig weer dus we nemen plaats aan een tafeltje op het buitenterras. De jongens vliegen meteen naar de grote vijver om schildpadden te zoeken. Ook kunnen ze hier weer heerlijk spelen met een groot houten schip waar ze op kunnen klimmen en klauteren. Het menu van het restaurant biedt voor ieder wat wils. De kinderpannenkoek is leuk versierd, mijn man geniet van een broodje hamburger en voor mij is er een heerlijke sandwich.

Nature is our playground

Tot slot

‘Mama, ik wil hier echt nog een keer naar toe’, zei mijn jongste zoon. Het is wel duidelijk dat we hebben genoten van de avonturen die we hebben beleefd. De Orchideeën Hoeve is het absoluut waard om een stukje voor te rijden. Het park is ruim opgezet en overdekt. Ook met slecht weer, kun je hier goed terecht. De Orchideeën Hoeve biedt alles voor een leuk, leerzaam, inspirerend en spannend dagje uit. De thema’s zijn goed neergezet en aan alles is gedacht. Behalve kabbelende beekjes hoor je ook oerwoud geluiden op de achtergrond. Helaas was de Lorituin gesloten in verband met de coronamaatregelen en hebben we de leguaan gemist. Dat belooft weer nieuwe avonturen bij ons volgende bezoek. Het was een perfecte dag in de tropen!

Coronamaatregelen: De Orchideeën Hoeve maakt van jouw bezoek graag een groots, maar veilig avontuur. Daarom wordt er een maximum aantal bezoekers per dag toegelaten en is het noodzakelijk om jouw bezoek vooraf te reserveren.

De Orchideeën Hoeve | www.orchideeenhoeve.nl | Instagram

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit