Zoeken...
TOP
Leefstijl Persoonlijk

Coachen tussen de bedrijven door

Heb je je wandelschoenen aan?” Ik kan het niet laten om er iets van te zeggen als ik zie dat mijn manager achter haar pc zit. We hadden afgesproken om tijdens onze digitale overleggen naar buiten te gaan. “Nou Stef, je bent bijna een gezondheidsgoeroe joh!” Maar even later kletsen we verder tijdens een wandeling. Naast werkinhoud is vitaliteit altijd onderwerp van gesprek. Veel leidinggevenden vinden het moeilijk om hierover te beginnen. Mijn manager gelukkig niet. Niet alleen mijn vitaliteit, zoals werk privé balans en werkdruk, is onderdeel van het gesprek, maar ook de vitaliteit van mijn manager.

Vragen stellen en tips geven

Ik praat dolgraag over alles wat met gezondheid te maken heeft. Mijn manager weet dat. Tijdens mijn opleiding tot vitaliteitscoach bespraken we haar voornemen om meer te bewegen. Ze heeft jonge kinderen en een drukke baan. In de pauzes werkte ze vaak door en als de kinderen eenmaal in dromenland waren, had ze zelf geen puf meer voor een rondje hardlopen. Super herkenbaar en meteen een mooie casus om te oefenen met mijn coaching skills. Coachen hoeft niet één op één in een kantoorruimte; het kan heel open en informeel; tussen de bedrijven door.

In eerste instantie probeer ik te achterhalen hoe mijn manager in de race zit. En daarbij probeer ik haar zoveel mogelijk aan het woord te laten. Zo vertelt ze dat ze hardlopen wel lekker praktisch vindt en dat het op elk moment kan. Ik vraag waar ze tegenaan loopt. Wat houdt haar tegen? Ziet ze andere mogelijkheden? Is het een gebrek aan tijd of motivatie? Door (confronterende) vragen te stellen en tips te geven, probeer ik in te laten zien welke mogelijkheden er wél zijn. Meer bewegen tijdens het werk bijvoorbeeld. Omdat haar agenda snel volloopt met afspraken, adviseer ik haar om de lunchwandelingen in haar agenda te plannen. Ook kan ze wandelen tijdens telefonische overleggen. Zo maakten we de afspraak om tijdens onze overleggen voortaan altijd te wandelen.

Geen leefstijl is hetzelfde

Bij coachen staan de mogelijkheden in de toekomst centraal. Je bent geen les aan het geven en je draagt geen oplossingen aan. Als coach help je bij het verkennen en veranderen van vaardigheden om je leven vorm te geven. En dat is wat ik graag doe. Coachen tussen de bedrijven door. Je ogen openen en je nieuwe inzichten geven. Je motiveren om op onderzoek uit te gaan wat je leuk vindt om te doen en lekker vindt om te eten. En om je te inspireren om bewuste keuzes te maken. Ik vroeg mijn leidinggevende hoe het met het hardlopen ging. “Nou van dat hardlopen is niets terecht gekomen hoor, zegt ze. Ik vond het eigenlijk helemaal niet leukMaar ik ga nu elke maandagavond naar bootcamp. En daar word ik zo blij van!” Ik hoor het enthousiasme in haar stem en er verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht die er de rest van de dag niet meer afgaat.

Lees ook: Leefstijl op de werkvloer

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit