Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Brabantia kruiden- en groenten hergroeikit

Wist je dat één derde van alle voedselproductie wereldwijd wordt verspild? Onnodig eten en drinken weggooien is niet alleen zonde voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Brabantia heeft een manier bedacht om restjes kruiden en groenten opnieuw te laten groeien. Met de hergroeikit kun je de restjes een ’tweede leven’ geven door ze opnieuw te laten groeien. Normaalgesproken zou ik de restjes in de prullenbak gooien, maar nu gebruik ik ze om nieuwe groenten mee te kweken. Een (indoor) moestuin lijkt me geweldig, maar laat ik heel eerlijk zijn. Het is me niet eerder gelukt om iets te laten groeien. Zelfs bij de schoolopdracht van mijn zoon groeide er schimmel uit de boon in plaats van een plantje. Zou het me hiermee wel lukken?

Verspillen is zonde!

Hergroeikit

De Brabantia hergroeikit bestaat uit twee schalen in verschillende maten. Bij elke schaal hoort een passend drijfelement, waar weer een bakje met gaatjes in past. De kit is geschikt voor het opnieuw laten groeien van allerlei kruiden en groenten, denk aan selderij, kool, bieten, bindsla, prei, bosui, citroengras, avocadopitten, knoflookkiemen, wortels en koolraap.

Het gebruik is heel eenvoudig. Je plaatst een drijfelement met bakje in de schaal. Vervolgens vul je de schaal met water en plaats je de restjes groente in het bakje. Dankzij de drijvende ringen heeft je kruid of groente altijd de juiste hoeveelheid water. Je hoeft alleen maar af en toe het waterniveau te controleren. Als de groente genoeg nieuwe wortels en nieuw blad heeft, kun je de groente in de aarde zetten. Zo heb je altijd verse groenten in huis!

Zelf kweken was nog nooit zo leuk!

Mijn ervaring

Bosui
Ik ben aangenaam verrast over het resultaat. Je hoeft geen groene vingers te hebben om kruiden en groenten te laten groeien. Ik begon mijn experiment met bosui. Na één dag zag ik al een nieuwe stengel tevoorschijn komen. Om de zoveel dagen controleerde ik het waterniveau en verder had ik er geen omkijken naar. Elke ochtend kijk ik meteen even bij mijn indoor moestuintje. Het is zo leuk om te zien dat je groente met de dag groeit.

Avocado
Ik ben heel nieuwsgierig of ook een avocadopit zou ontkiemen. Uit de pit van een avocado kun je namelijk een avocadoboom laten groeien. Je moet dan wel geduld hebben, want het kan wel een paar jaar duren en soms komen er helemaal geen vruchten. De eerste tekenen van groei zouden zichtbaar zijn binnen twee tot acht weken. Ik ben benieuwd!

Brabantia | www.brabantia.com | Instagram | o.a. te koop bij Bol.com

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo