Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Producten / Reviews / Sport

Bodyhoop challenge: de resultaten

‘De hoepel draait rondjes, de heupen niet.’ Dat was voor mij dé tip om de juiste techniek van het hoelahoepen onder de knie te krijgen. De afgelopen 30 dagen heb ik meegedaan aan de Bodyhoop challenge. Iedere dag een workout met mijn Bodyhoop van 10 á 15 minuten. Al eerder schreef ik dat ik hoelahoepen een fijne manier vind om te bewegen naast mijn trainingen in de sportschool. Hoelahoepen heeft een hoge fun factor!

Some days you should just hula hoop in your best dress barefoot

“Iedereen heeft wel tien minuten op een dag voor jezelf. Zo niet, dan moet je je afvragen waarom je er geen tijd voor maakt.” Om er een gewoonte van te maken, kun je het beste elke dag op hetzelfde moment hoelahoepen. In het begin kost het moeite, maar op een gegeven moment is het net zo gewoon als tandenpoetsen. Bodyhoop raadt aan om de workout voor je ontbijt te doen, maar je bepaalt zelf waar en wanneer je de workout doet. Als je geen ochtendmens bent dan kies je een ander moment waarop het jou uitkomt. De work outs zijn niet lang dus ze zijn makkelijk in je dag te passen. Vroeg opstaan was voor mij geen uitdaging. Ik ben (noodgedwongen door de kinderen) een ochtendmens en hoef al jaren geen wekker te zetten. Als mijn kinderen met de Lego speelden of een filmpje keken op de Ipad, pakte ik gauw mijn Bodyhoop erbij. En dus niet in mijn mooiste jurk, maar in pyjama. Daarna was het tijd voor ontbijt. In de ochtend sporten vind ik heerlijk. Het geeft me een goed gevoel om mijn dag sportief te beginnen. Bijkomend voordeel is nog dat ik mijn metabolisme op gang breng door te bewegen voor mijn ontbijt. Niet alle work outs deed ik ’s ochtends. Soms hoelahoepte ik in mijn werkpauze of later in de middag. Ook kun je zowel binnen als buiten hoelahoepen.

Work outs

De work outs zijn duidelijk, motiverend en hebben een leuk deuntje op de achtergrond. Iedere dag is het weer een verrassing wat er op het programma staat. De oefeningen zijn lekker variërend en soms ook best pittig. Per oefening ben je ongeveer een minuut bezig, waardoor de tijd vliegt. Bij de work outs worden ook een warming up en cooling down aangeboden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik die meer dan eens heb overgeslagen, maar behalve dagelijks hoelahoepen sport ik ook twee á drie keer in de week in de sportschool.

De hoelahoep kletterde nogal eens naar beneden. Ook ben ik duidelijker beter in linksom draaien dan rechtsom. Niet alle work outs gingen even goed en sommige oefeningen waren te lastig, maar ik heb niet opgegeven. Ik bleef de hoepel oppakken. En als een oefening te lastig was, dan ging ik terug naar de basis. Als je het maar blijft proberen, merk je vanzelf dat je beter en sterker wordt.

Samen sterk

De challenge doe je niet alleen. Ja, ik stond iedere ochtend alleen de hoepel rond te draaien in de woonkamer, maar ik ben de challenge aangegaan met een grote groep andere dames. Via een besloten Facebook groep heb je de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Zo werden er bijvoorbeeld alternatieve oefeningen in verband met blessures gevraagd of tips over een bepaalde houding tijdens het hoelahoepen. Mocht je twijfelen aan je discipline dan kun je je door andere dames laten inspireren. Het is fijn en motiverend om contact te hebben met dames die ook dezelfde challenge zijn aangegaan. Zo sta je er niet alleen voor!

Meten is weten

Het is voor het eerst dat ik een meting heb gedaan van mijn lichaam: taille, buik, heup en dijbeen. Ik voel en zie het resultaat aan mijn lijf. Maar om écht te weten wat die 30 dagen hoelahoepen mij heeft opgeleverd, was ik erg benieuwd naar de meting. De resultaten mogen er zeker zijn en daar ben ik best trots op. De Bodyhoop challenge is een toffe manier om zichtbare én meetbare resultaten te behalen.

Mijn resultaten

Gewicht -2,2 kg
taille -2,5 cm
navel -2 cm
heup -5 cm
dijbeen -1 cm

Naast de dagelijkse Bodyhoop work out ging ik ook naar de sportschool en at ik grotendeels gezond. Mijn voeding en mijn beweging lees je in mijn eetdagboek.

Familie

Ga je binnenkort op familieweekend? Dan heb ik voor jou de gouden tip: neem een hoelahoep mee. Gegarandeerd lachen, gieren brullen. Het laatste weekend van de challenge was ons familieweekend gepland. Je raadt het al, de hoelahoep ging mee. Ik daagde de hele familie uit om mee te doen. Zowel jong en oud ging de uitdaging aan en probeerde het uit.

Bodyhoop | www.bodyhoop.nl | Instagram

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo