Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Producten / Reviews

BIOMIMIC skincare

Ben jij je bewust van de juiste voeding voor je huid? Als het op de verzorging van je huid aankomt, kom je niet ver met een ‘one-size-fits-all’-aanpak. We hebben allemaal een unieke genetische samenstelling die anders reageert op invloeden van buitenaf. Ouder worden doen we allemaal, maar sommige mensen zijn vatbaar voor het ontwikkelen van ouderdomsvlekken, terwijl anderen een grotere neiging hebben tot huidverslapping. BIOMIMIC biedt huidverzorging op basis van je eigen DNA-type.

SkinDNA

Met de SkinDNA test heb ik mijn huid wetenschappelijk laten analyseren. Met de genetische onderzoeksresultaten is een persoonlijke verzorging voor je huid mogelijk. Het is geen quick fix of snelle oplossing tegen huidveroudering, maar kennis waarmee je je huidproblemen gericht kunt aanpakken door de juiste ingrediënten te supplementeren van binnen en van buiten.

Combinatie van natuur en wetenschap

Op basis van mijn genetische huidanalyse heb ik gekozen voor de huidverzorging van BIOMIMIC. BIOMIMIC Skincare is ontwikkeld met de wetenschap van biomimicry. Biomimicry leert van de natuur, om innovatieve oplossingen te creëren die het beste van de natuur combineren met wetenschap. Met andere woorden, de natuurlijke ingrediënten richten zich op het benutten van de beschermende en herstellende eigenschappen. Dit is gecombineerd met meer dan tien jaar huid-DNA-onderzoek. Met deze unieke aanpak kun je dus nog gerichter aan de slag om goed voor je huid te zorgen. Ook fijn om te weten is dat alle producten vrij van parabenen zijn, worden gemaakt in kleine hoeveelheden en geen conserveringsmiddelen bevatten. Ook zijn alle producten van BIOMIMIC dierproefvrij.

Lees meer over huidanalyse op basis van DNA

Pak huidveroudering aan

De boosters zijn speciaal ontwikkeld om elk van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering aan te pakken. Voor mijn huid maak ik gebruik van het serum vitamine c + phloretin. Iedere ochtend na het reinigen van mijn huid smeer ik mijn gezicht in met twee á drie druppels van dit serum. Deze booster koos ik vanwege mijn verhoogde aanleg voor melanine en het tekort aan antioxidanten in mijn huid. Dit serum is een super antioxidant dat geavanceerde milieubescherming biedt en helpt pigmentatie te verminderen en de huidskleur te verbeteren.

Daarnaast maak ik gebruik van de verstevigende boostercrème Retinol + Aloe. Deze crème is samengesteld met zeer sterke retinol en een cocktail van krachtige vitamines. Retinol is eigenlijk een soort ‘super hero’ ingrediënt. Het stimuleert de celvernieuwing waardoor de huid er egaler en gladder uit gaat zien en rimpels en fijne lijntjes verminderd. En ook je pigmentproblemen worden aangepakt. Vanwege de hoge concentratie retinol gebruik ik de crème om de dag. Zachtjes masseer ik de crème in op mijn gezicht voor het slapen gaan.

Best of both worlds

Om te kijken of ik verschil zou zien aan de oppervlakte van mijn huid heb ik een voor en na foto gemaakt. De serums van BOIMIMIC werken door in de onderlagen van je huid. Dat betekent dat het veel meer voor je huid doet dan dat je aan de buitenkant kan zien. Toch zie ik wel degelijk verschil. Mijn huid is levendiger van kleur, terwijl het een week geleden nog dof was. Ook zie ik dat mijn pigmentvlekjes en sproeten minder op de voorgrond staan. En zelfs een ouderdomsvlekje aan de linkerkant van mijn gezicht vervaagt. De linkerfoto is van 24 augustus 2022 en de rechterfoto is van 3 september 2022. Ik ben ervan overtuigd dat je met de kennis uit je DNA en de producten uit de natuur het beste voor je huid kunt zorgen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo