Zoeken...
TOP
Huis en tuin Reviews

Belasting besparen voor woningeigenaren

Is de envelop met de onroerende zaak belastingaanslag (OZB) bij jou ook al op de deurmat gevallen? Het te betalen bedrag lijkt elk jaar toe te nemen, maar wist je dat de kans groot is dat je ongemerkt en onterecht teveel belasting betaald? Veel Nederlandse woningeigenaren ontvangen namelijk ongemerkt een te hoge OZB-aanslag. Deze aanslag is gebaseerd op de WOZ-waarde van je woning, maar deze waarde wordt door de gemeente vaak te hoog vastgesteld. Als je het hier niet mee eens bent, kun je bezwaar maken. Kosteloosbezwaar.nl helpt je op basis van no cure no pay bij het opstellen van een bezwaarschrift. Zo kun je wel gemiddeld 214 euro per jaar besparen.

Verlaag je maandlasten

De gemeente of belastingsamenwerking bepaalt de WOZ-waarde van je huis. Zij komen niet bij je langs om je woning te bekijken, maar laten de computer de waarde bepalen aan de hand van een paar verkochte woningen in de buurt. Je kunt je wel voorstellen dat deze computer geen rekening houdt met allerlei factoren zoals de omgeving en de staat van je woning, die de WOZ-waarde kunnen verlagen. Het is dus niet altijd representatief. In sommige gevallen gaat de gemeente/belastingsamenwerking zelfs uit van verkeerde gegevens.

Onderschat het belang van de WOZ-waarde van je woning niet. Het grootste gevolg van een te hoge WOZ-waarde van je huis is dat je teveel belasting betaald. Het zorgt ervoor dat je meer geld kwijt bent aan het betalen van belastingen die gekoppeld zijn aan deze waardebepaling. Er zijn namelijk stiekem nog meer belastingen gekoppeld aan de WOZ-waarde die niet in de aanslag worden vermeld. Met een lagere WOZ-waarde houd je maandelijks meer geld over dat je anders aan belastingen kwijt zou zijn.

Lees ook: Financieel gezond

De werkwijze

Via de website meld je je aan. Je wordt gevraagd om wat aanvullende gegevens op te sturen, zoals de WOZ-beschikking en/of foto’s van de waarde van verlagende omstandigheden, zoals een badkamer die ouder dan 20 jaar is, slechte isolatie of uitzicht et cetera. Kosteloosbezwaar.nl beschikt over gediplomeerde juristen en taxateurs die nagenoeg iedere verkochte woning kunnen inzien. Zij vragen het taxatieverslag kosteloos voor je op bij de gemeente. De bezwaartermijn is zes weken. Kosteloosbezwaar.nl zorgt ervoor dat het bezwaarschrift tijdig en kosteloos wordt ingediend. Kortom, je hebt er zelf nauwelijks werk aan.

Cure no pay

Ik hoor je denken, wat is het addertje onder het gras? Dit kan toch niet gratis zijn? Als de WOZ-waarde wordt verlaagd, betaalt jouw gemeente de proceskosten aan Kosteloosbezwaar.nl. De gemeente is bij wet verplicht de proceskosten te vergoeden aan Kosteloosbezwaar.nl wanneer de WOZ-waarde wordt verlaagd. Indien het bezwaarschrift door de gemeente wordt afgewezen (en de WOZ-waarde van je woning wordt niet verlaagd) draagt Kosteloosbezwaar.nl de kosten van de procedure (WOZ bezwaar). Zo heb je er geen werk aan, maar hoef je zelf ook niets te betalen. Dit maakt de dienstverlening van Kosteloosbezwaar.nl zo bijzonder en de moeite waard!

Maak snel, eenvoudig en kosteloos bezwaar via Kosteloosbezwaar.nl

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit