Zoeken...
TOP
Leefstijl

Bak een huis, geef een thuis!

Wereldwijd staat één op de tien kinderen er alleen voor. Zij groeien op zonder liefdevol thuis. Heftig, want familie is een belangrijke basis voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. SOS Kinderdorpen zet zich meer dan 70 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen.

Ik ben er oprecht van geschrokken dat zoveel kinderen er alleen voor staan. Familie is mijn basis. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin en ook mijn jongens groeien op in een warm gezin met ook opa’s en oma’s die altijd voor hen klaar staan. Ik kan me niet voorstellen hoe het is zonder de zorg van mijn familie. Het is pijnlijk om te beseffen dat dit voor zoveel kinderen wereldwijd realiteit is.

Help je mee?

Om bewustwording te creëren, doen mijn kinderen en ik graag mee aan de campagne ‘Bak een thuis, geef een thuis!’. Zo hopen we een bijdrage te leveren aan een echt thuis voor kinderen en kwetsbare families die de hulp zo hard nodig hebben. Bij opa en oma aan de keukentafel, in het huis waar ik ben opgegroeid, versieren we met elkaar een snoephuis. Met dit zelfgemaakte snoephuisje hoop ik geld op te halen, zodat we veel andere kinderen een thuis kunnen geven.

Wil je meedoen en bakken, ga dan naar www.bakeenhuis.nl en maak een actiepagina aan. Met de opbrengst van jouw koekhuis draag jij bij aan een warm en liefdevol thuis voor kinderen in Kenia. De eerste 100 deelnemers met een minimale donatie van 20 euro ontvangen een door Dr. Oetker aangeboden bakpakket voor het maken van een koekhuis van cake. Natuurlijk kun je ook meedoen met ingrediënten uit de supermarkt, zoals ontbijtkoek en je lievelingssnoepjes.

Ben je geen fan van bakken of knutselen dan kun je ook mijn koekhuisje sponsoren. Via mijn actiepagina kun je een donatie doen van een bedrag naar keuze. Ook op die manier bouw je mee aan de toekomst van vele kinderen en maak je van mijn snoephuisje een echt thuis.

Neem een kijkje op mijn actiepagina en sponsor mijn huis om families en kinderen in nood te helpen.

Voor 400 kinderen een sterke familie

Bak een huis, geef een thuis! heeft als doel om 50.000 euro op te halen waardoor er 100 families in nood met 400 kinderen een jaar lang ondersteund worden. SOS kinderdorpen zorgt ervoor dat de kinderen naar school gaan en ouders de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen, waardoor zij goed voor zichzelf en hun kinderen zorgen.

Al het geld dat met deze waardevolle campagne bijeen wordt gebracht, komt volledige ten goede aan het werk van SOS Kinderdorpen in Kisumu, Kenia. Dus 100% van het geld komt ten goede aan de kinderen en families in Kenia.

  • Met 110 euro voorziet SOS Kinderdorpen één familie (4 kinderen) een maand lang van voedzame maaltijden. 
  • Met 250 euro helpt SOS Kinderdorpen één familie (4 kinderen) in nood voor een half jaar. De kinderen kunnen naar school en de ouders worden begeleid zodat zij goed voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen. 

Bak een huis en bouw mee tot en met 9 januari 2022.

Wellicht ook interessant om te lezen: Je leefomgeving telt mee.

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit