Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Persoonlijk

Alle beetjes helpen

Gezonder eten, meer bewegen, voldoende slapen én ontspannen. De adviezen en tips voor een gezonde leefstijl vliegen je om de oren. Soms nog tegenstrijdig ook. Dan weet je helemaal niet meer wat je moet doen. Maar is er echt iemand die gezond leeft op alle fronten? Uit leefstijlonderzoek blijkt dat bijna niemand zo leeft. Denk bijvoorbeeld alleen al aan voldoende slaap als je jonge kinderen (lees: nachtbrakers) hebt, stress van een drukke baan, de wijntjes die je afgelopen weekend dronk of altijd bereikbaar zijn via je mobiele telefoon.

Leven volgens het boekje

Vrijwel niemand leeft volgens het boekje. En dat hoeft ook niet. Alles perfect moeten doen, zou ook best vermoeiend zijn. In dat geval doe je het namelijk nooit goed genoeg en dat is super frusterend. Alleen het besef dat je met kleine aanpassingen gezonder kunt leven, helpt al. Het gaat om bewustwording. Het levert écht al iets op als je wat vaker een blokje om gaat, iets meer groenten eet en een paar keer per week wat eerder naar bed gaat in plaats van te Netflixen of te blijven scrollen op je telefoon. Je hoeft niet je leven 360 graden anders in te richten. Het besef dat jij zelf keuzes kunt maken hoe je met je leven en je lijf om wilt gaan, is al winst. Dat besef, die mindset, zorgt er namelijk voor dat je de juiste keuzes wil maken. Je bent bereid om er moeite voor te doen.

Kleine stapjes

Veel mensen vinden het wel belangrijk om gezonder te leven, maar meer dan de helft doet er niets aan. Vermoeidheid, drukte, stress of teveel prikkels vanuit de omgeving zijn belangrijke factoren waarom het mensen niet lukt om hun leefstijl blijvend te veranderen. Het is daarom belangrijk om behapbare stappen te zetten. Met kleine aanpassingen kun je al gezonder leven. Je hoeft echt niet alleen maar ‘groenvoer’ te eten, elke dag in de sportschool te staan en nooit meer een druppel alcohol te drinken. Met wandelen kun je al gezondheidsvoordelen behalen. Dus ook als je bijvoorbeeld geen zin hebt of te moe bent, kan één blokje om vaak al genoeg zijn om toch aan voldoende beweging te komen voor die dag. Of bewust de trap te nemen in plaats van de lift of roltrap. Zo pakte ik na een drukke werkdag de bakfiets in plaats van de auto om mijn jongens van twee verschillende locaties op te halen. Zo kwam ik toch aan een half uur extra matig intensieve lichaamsbeweging toe. Zoek activiteiten die je leuk vindt en die passen in je dagelijkse leven. Dat heeft het meest blijvende succes!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 37 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo