Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Acai Amsterdam fruitbowls & smoothies

Een fruitbowl is een perfecte manier om de dag te beginnen of om energierijk te lunchen. Het is super makkelijk om zelf te maken met behulp van de bevroren portie verpakkingen van Acai Amsterdam.

Heb jij wel eens een fruitbowl met acai gegeten? Zo niet, je weet niet wat je mist! Acai bowls zijn een traditioneel Braziliaans gerecht gemaakt met acai bessen, hierover later meer. Deze bowls zijn over de hele wereld geliefd. Acai Amsterdam brengt de lekkerste en gezondste vruchten bevroren gewoon bij je thuis in handige portie verpakkingen. Zo kun je super simpel zelf een heerlijke bowl maken en je uitleven met je favoriete toppings. Het smaakt niet alleen heerlijk, maar het ziet er ook nog super mooi uit. En als je zo’n heerlijk gerecht in een kokosnootschaaltje serveert, waan je je toch echt even op een tropische bestemming?

Acai bessen

Maar wat is acai nu eigenlijk? Acai bessen zijn kleine, donkerpaarse vruchten, die bekend zijn om hun vele gezondheidsvoordelen. Oorspronkelijk komen deze bessen uit de Amazone regenwouden en at de lokale bevolking deze vruchten als helende ‘energie booster’. Acai bessen zijn enorm rijk aan antioxidanten en stimuleren het immuunsysteem op een natuurlijke wijze. De bessen leveren gezonde vetten en vezels. Naast de gezondheidsvoordelen is de bes ook lekker, niet onbelangrijk. De smaak is friszuur en doet me denken aan bosbessen. Je kunt er in ieder geval goed mee variëren.

Acai Amsterdam

Acai Amsterdam biedt perfect samengestelde fruitblends, die bevroren thuisbezorgd worden. Door de handige portiezakjes kun je binnen no-time genieten van de lekkerste en gezondste fruitbowls. Even in de blender met je favoriete vloeibare basis en binnen no-time kun je genieten van je heerlijke bowl met lekkere fruitcreaties. De blends zijn 100% natuurlijk, biologisch en bevatten geen toegevoegde suikers. Naast fruitbowls kun je ook heerlijke smoothies maken.

Recepten

Mocht je zelf geen idee hebben hoe je een fruitbowl maakt of wat je voor toppings kunt toevoegen, neem dan een kijkje op de website van Acai Amsterdam. Op hun website leggen ze duidelijk uit hoe je een fruitbowl of smoothie maakt en geven je ook nog leuke tips voor recepten.

Ingrediënten:
2 pakjes Acai van @acaiamsterdam
1 bevroren banaan
30ml kokosmelk (je kunt ook water of appelsap gebruiken)
Toppings: naar keuze

Bereidingswijze
Houd het bevroren pakje Acai een paar seconden onder een straal warm water. Zo is het makkelijker om de verpakking te verwijderen, te snijden en vervolgens in de blender te mixen. De acai doe je in de blender samen met de banaan en appelsap. Je kunt in plaats van appelsap ook water of kokosmelk gebruiken. Mix de ingrediënten in de blender op hoge snelheid. Het is de bedoeling dat de mix er glad en romig uitziet, zonder fruitstukjes. Giet de mix in een kom en voeg gewenste toppings toe. Als toppings voor de acaibowls hierboven heb ik gekozen voor: mango, passievrucht, frambozen, hazelnoten, geraspte kokos en muesli van Tastybasics.

Organic, delicious & healthy!

Ingrediënten
1 pakje mango van @acaiamsterdam
100 ml kokosmelk
1 passievrucht
citroensap
geraspte kokos (ter versiering van het glas)

Bereidingswijze
Het randje van de glazen maak je nat. Je strooit geraspte kokos op een bord en vervolgens doop je het glas in de geraspte kokos.
Houd het bevroren pakje mango een paar seconden onder een straal warm water. Zo is het makkelijker om de verpakking te verwijderen, te snijden en vervolgens in de blender te mixen. De mango doe je in de blender samen met 100 ml kokosmelk en citroensap naar smaak. Mix de ingrediënten in de blender op hoge snelheid. Het is de bedoeling dat de mix er glad en romig uitziet, zonder fruitstukjes. Giet de mix in de glazen. Vervolgens snij je een passievrucht doormidden en de inhoud in de smoothie, eventueel met nog wat kokosrasp.

Deze blog bevat producten die door een merk zijn opgestuurd.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo