Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

50x lunchen zonder brood | Jennifer & Sven

In Nederland eten we vaak een boterham tussen de middag, maar in veel Europese landen is het normaal om ’s middags uitgebreid en gevarieerd te lunchen. Zelf eet ik juist graag gezonde salades als lunch, maar ik vind het lastig om salades mee te nemen naar mijn werk. Er zijn veel saladerecepten te vinden, maar welke zijn handig om mee te nemen? En kost de bereiding niet veel tijd? In het boek 50x lunchen zonder brood vind je vijftig gezonde, lekkere en simpele saladerecepten voor thuis, onderweg of op het werk. Praktische recepten, maar ook handige tips om op een eenvoudige manier gevarieerd te lunchen.

Create healthy habits, not restrictions!

Klaar in 10 minuten

Schrijvers Jennifer en Sven laten zien dat je ook met minder tijd en een kleiner budget voedzaam kan lunchen. Het boek is mooi vormgegeven en super toegankelijk met één voorwaarde: je moet van salades houden. Wat ik heel fijn vind aan dit boek is dat de recepten veelal koolhydraatarm en suikervrij zijn. Ook worden er alternatieve ingrediënten geboden voor seizoensgebonden producten. Maar bovenalles vind ik de eenvoud en snelheid geweldig. Met dit boek maak je slechts in tien minuten een lekkere lunch zonder brood!

Recepten

Waarom een salade? Salades bestaan niet alleen uit rauwe groenten, maar vrijwel alle voedingsmiddelen kunnen in een salade worden gebruikt. Alles behalve saai dus, want je kunt eindeloos variëren. Zo krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen en zorg je beter voor je lichaam. Door je broodmaaltijd af te wisselen met een salade eet je met gemak meer groenten.

Groenten vormen het hoofdingrediënt van de recepten in dit boek. De recepten zijn simpel, bevatten verrassende combinaties van groenten en fruit en de ingrediënten haal je gewoon bij je supermarkt. Kort maar krachtig: ik ben fan. Dit boek bevat boordevol inspiratie om simpel vers en gevarieerd te eten. Ik vind het lastig om zelf salades te bedenken en daarom vind ik dit boek een uitkomst. Hieronder deel ik de eerste drie recepten die ik heb gemaakt. De salades stonden niet alleen binnen tien minuten op tafel, ze smaakten héérlijk!

Welke salade eet jij morgen?

Spinaziesalade met avocado, bramen en geitenkaas
Jennifer & Sven geven tips voor het vervangen van ingrediënten. Zo heb ik de bramen vervangen door frambozen.

Italiaanse salade

Bietensalade

50x lunchen zonder brood | Jennifer & Sven | Kosmos Uitgevers | o.a. te koop bij Bol.com

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo